Az 2021-es első Squid Game évad hatalmas siker volt, és rekordmegtekintést ért el annak idején. Egyetlen hónap alatt 111 millióan látták. (Megjegyezném, a második évad az első HÉTVÉGÉN ért el 68 milliós nézettséget.) A főhős a koreai viszonylatban magas termetűnek számító 180 centis Jung-Jae Lee az eladósodott sofőr, Szong Gihun bőrébe bújva azonnal elnyerte a tv-nézők szimpátiáját. Egy emberként szurkoltunk érte. Sokan szinte egy szuszra nézték végig az első évad mind a 9 részét.
Nekem is bejött a dolog, és alig vártam a folytatást. Végre aztán 2024 karácsonyán (december 26-án) megkaptuk a második évadot (ezúttal 7 fejezetet), szerencsére újra Jung-Jae Lee főszereplésével. Annyira lelkes voltam, hogy az első 3 részt egyben, megszakítás nélkül néztem végig, és további 2 nap kellett csak a folytatás 4 részhez (de újra akadt olyan haver, aki egyben, egy délután és este alatt végigpörgette megszakítás nélkül az egészet). Nekem nagyon tetszett újra, de egyértelműen éreztem, hogy bizonyos elemeiben gyengébb lett az eredeti évadnál. Amiben jobb, az például a realitásfok: valahogy kevesebb ugyanis a túlzás, illetve a végén a lázadási jelenetsor, amikor gépfegyvereket szereznek Szong Gihun emberei, és megpróbálnak eljutni a vezérlőig.
Van azonban olyasmi is, ami gyengébb a második évadban. Ilyenek a próbatételek. Megint van a zenére rohangálás időnkénti kimerevedéssel, de hiányoznak az igazán izgalmas próbatételek, mint az első évadban a kötélhúzás és az üvegtáblákon ugrálás volt. Itt mondjuk van a körben forgós, szobákba rohangálás, ami elég véres és izgulós, de csak ez az egy ilyen jelenet van, ami tényleg körömlerágós. A karakterek megalkotását illetően érezhetően törekedtek a sikeres első rész utánzására. Aki az első részben a tetovált keménykedő nagy darab pasas, az most a lila hajú, nagyon magas repper fickó. Aki az első évadban az előbbi fickó érdekbarátnője, az most egy mágiát űző dilis nőci.
A legfőbb karakter mellett ezúttal is felbukkan a Squid Game tulajdonos-igazgatója, aki most nem egy aggastyán, hanem egy viszonylag fitt középkorú pasas. A második évad nagyobb hangsúlyt helyez a játékon kívüli eseményekre: láthatjuk és nyomon követhetjük a játékokat lebuktatni akaró csoport ügyködését (annak a rendőrnek a vezetésével, aki az első részben bejut a Squid Game-be). Mindent egybevéve egy hajszállal talán gyengébb a második évad, de nálam így is eléri a 4 csillagot! Tehát: nézzétek feleim szümtükkel, mert érdemes (főleg azoknak, akik rajongtak az első évadért)!

Három évvel a verseny megnyerése után a 456-os játékos továbbra is eltökélt, hogy megtalálja a játék mögött álló embereket, és véget vessen ördögi sportjuknak. több»