Három évvel a verseny megnyerése után a 456-os játékos továbbra is eltökélt, hogy megtalálja a játék mögött álló embereket, és véget vessen ördögi sportjuknak.
(Hupka Adrián)
(Hupka Adrián)Nekem az első évad különleges és izgalmas volt, de ez olyan lassú és vontatott, hogy az 5. résznél feladtam. Kár, mert vártam.
Az 2021-es első Squid Game évad hatalmas siker volt, és rekordmegtekintést ért el annak idején. Egyetlen hónap alatt 111 millióan látták. (Megjegyezném, a második évad az első HÉTVÉGÉN ért el 68 milliós nézettséget.) A főhős a koreai viszonylatban ma... Teljes kritika
A világ minden netflixes tájáról érkező milliárdnyi érdeklődő kívánságára végre megérkezett a második évad. Az új évadban visszatérnek a halálos játékok, az álarcos gazemberek, a folytatásban újra láthatjuk a bosszúra szomjas Ki-hoon és a Frontman közötti ádáz harcot. Három évnyi várakozás és kis aggodalom után született meg az újabb 7 epizód, ami egy összetett, sokrétű munka eredménye, ahol a stílus érintetlen maradt, de nálam nem ért el egy múlhatatlan nagy elégedettséget. Kiéhezett nézőben bizonyára nagyok az elvárások, és óhatatlan az összehasonlítás – szerintem ez az évad nem éri el az első színvonalát. Még mindig kellően erőszakos, de többször már kiábrándító volt, mint sokkoló. Tény, hogy a megfogalmazott cél, a kapzsiság, a brutalitás és a pénzimádó szadista kultúra hátborzongató jelenléte egy mai napig létező jelenség, és ezt hozza is a folytatás a maga stílusában. A különböző társadalmi karaktereket megformáló színészek teljesítménye pedig viszi a hátán a sorozatot, de ebben a szezonban már kiszámíthatóak a küzdőtéren folyó játékok, a történet veszít a feszességéből. A lezárás a játékhoz méltóan frusztráló a nézőnek. A rejtvényt, hogy valóban folytatni akarták a történetet, vagy csak az első évad sikere gyakorolt nyomást az alkotókra, azt majd a jövőre esedékes harmadik évad fogja nekem megfejteni.
Az első évad zseniális volt. Bár nagyon brutális, de velem együtt rengeteg nézőt vonzott. Szerintem a sikere legfőbbképpen a játékok miatt volt, izgultunk és borzongtunk az eredményeken. A második évadban viszont nem tudták ezt biztosítani nekünk. A sorozat elején láthatjuk, amint szinte őrült módján keresi a pofozkodós embert a főszereplő egy lepukkant hotelből. A társaság, aki segít neki, nem éppen észlényekből tevődik össze. Amikor végre rátalál, és a beszervezőembernek fontosabb egy játék, mint az élete, az számomra nagyon nem valósághű. Utána pedig egyáltalán miért engedik vissza a játékba? Maguk ellen cselekszenek. Miatta betesznek egy plusz elemet a játékba, dönteni lehet, hogy hazamegy-e az ember. Persze az első játék után a szavazás is egyértelmű, mert nem menne tovább a történet, ha nem játszanának még tovább. Szóval semmi kiszámíthatatlant nem ad a sorozat. És az, hogy nincs lezárása, egyenesen bosszantó, egy csalódás. Én azt mondom, hogy aki esetleg még nem nézte meg, az várja meg a következő évadot, mert így magában nem sok értelme van.