A Vaják sorozat előzménye. 1200 évvel Geralt kalandjai előtt a világot tündék uralják és megszületik az első Vaják.

Sorozat áttekintés
Író: Tania Lotia, Kiersten Van Horne

Csak nekem tűnik fel? Hetek, hasadékok az égen, gonosz omniverzum-leigázó rend két veszélyes vezetővel... Még a Hetek eredettörténetei is hasonlók. FORTNITE: BATTLE ROYALE! Ettől függetlenül egész jó a sztori. Egy újabb Kökörcsindallal gazdagszunk, valamint számos hasonlóval. A Pacsirta Fekete Rózsatöve a Jussát Várja a Vaják megfelelőjének tekinthető. Szeretem az ilyen jópofa, szándékosan gagyi dalokat, fülbemászóak. Sajnos a történet vége össze lett csapva. Mintha az öregasszony (aki Kökörcsinnek mondta a sztorit) egyszerre csak elkezdett volna sietni. Most komolyan, mi történt? Az írók-rendezők kifogytak az időből/pénzből?
Vártuk. Nagyon. Egy jó kezdés után erősen visszaesett, majd pedig villámgyorsan összecsapták az egészet. És sokan csalódtunk. Nem elég, hogy nem igazán kapunk választ a felmerülő kérdésekre, még nem is bántak tisztelettel a történettel. Érdekesen kezdődött a minisorozat, de rétestészta lassúsággal, és az a rétestésztafutam vezetett el a felgyorsult és összecsapott befejezésig. Hiányzott belőle az egyenletes ritmus, ami által egy jó történetté is válhatott volna. Ezek után még nagyobb fintorral várom a Vaják 4. évadát, ahol már nem Henry Cavill játssza Geraldot. De talán kellemesen csalatkozunk majd. Ettől függetlenül egyszer simán megnézhető. Szóval filmre fel és jó szórakozást!
Szerintem korántsem volt annyira rossz ez a sorozat, mint ahogyan az előttem írók értékelték. A felvezetés, amíg összeáll a Hetek társasága, valóban kissé lassúnak hatott, de én mégis élveztem az első két részt. Aztán a folytatásban közepes szinten teljesített nálam, hogy a végére az összecsapottság érzetét keltse. Megértem, ha a rajongók a csalódottságuktól vezérelve hajlamosak lepontozni a szériát, de ettől még nézhető és időnként még élvezhető is a sorozat. Szerintem tehetettek egy próbát vele!
Egy menetben néztem végig az egészet. Jó sokáig tartott, de a végére a hősök győztek, a szörnyek meghaltak, a jóslatok valóra váltak, a politikusok pedig megjárták. Úgy láttam, divat fikázni ezt a sorozatot. A film látványos, nagyon szépen meg van rajzolva. A szereplők elfogadható teljesítményt nyújtanak. A hercegnők szépek, a harcosok erősek és daliásak. Van benne szerelmi szál, politikai csatározás, mágia, mocsok és szép dalok. Sajnálom, ha nem úgy folyik a történet, ahogy mindenki várta. Ettől még nem lesz nézhetetlen. Mostanában minden mesefilm hemzseg a logikátlanságtól és a hiteltelen jelenetektől. Ez a Vajákot sem kerülte el. Szokjunk hozzá. Aki el tud vonatkoztatni az eredeti könyvben leírt történetektől, világoktól, az nézze meg! Aki a saját elképzeléseit várja a sorozatban, az bele se kezdjen!