Most már dereng, miért vártam annyira a szeptember 6-át, még nyár elején láttam az eredeti előzetest, akkor megfogott, és kiáltottam fel: Magyar premiert akarok! Most!
Nyilván a főszereplő karakterválasztás vagy puszta véletlen, vagy a BLM-mozgalomnak az utóhatása, ami biztos, hogy 2020-21 után forgatták, de lehet, én vagyok az egyetlen, akit ez a legkevésbé zavar, mert sikerült egy majdnem zseniális filmet csinálni vele. Közben az előzetest nézegettem hónapokig, majd kiderült, hogy lesz magyar premier, bár nem mozi, de lesz. Elérkezett a várva a várt premiernap, de valami mással voltam elfoglalva, annyira, hogy a megtekintés tolódott, és a lista napi szinten növekedett. Az ünnepi előkészületekben rávettem magamat, és azt kaptam, amit vártam.
21. századi Rambo, korrupt rendőrség, egyszemélyes bosszúhadjárat. Lehetne ez a film is akár egy mondatban, de nem, ennél többről van szó. Mondhatni azt is, hogy sok ilyen film van, de ilyen nincsen, talán csak hasonlók. Már a nyitójelenetben szimpatizálni lehet a főszereplővel, pedig még nem is tudod, kicsoda. A rendőri intézkedés és annak módja nem csupán igazságtalan, hanem jogtalan is volt. Az egész cselekmény 98%-a vérlázító lesz. Gondoltad volna, hogy a törvény szolgája lesz az antagonista? Én sem. Na de ennyire?! Csak annyira, hogy van köztük felfújt „kihaénnem” járőr, a túlsúlyos, majdnem guruló ügyintéző rendőrnő, a gengszter stílusba nyomó rendőrfőnök. Egyértelmű, kinek szurkoltam. A legjobb az egészben, hogy lehet jó filmet csinálni anélkül, hogy vérfürdő lesz, hullik az ellenség és törnek a csontok benne, bár lesz lövöldözés bőven, de a cselekménynek egyetlen egy halálos áldozata lesz, amiről többet nem írnék. A végén vártam volna egy kicsit többet, de azt nem kaptam meg, és ezért is nem kap 5 csillagot, de súrolja. 8,5/10.

68 Rebel Ridge (2024)
akció | dráma | krimi | thriller
Egy volt tengerészgyalogos a kisvárosi korrupció hálójában kapálózik, amikor az unokatestvére óvadékának letételére tett kísérlete a helyi rendőrfőnökkel való erőszakos... több»
Szereplők: Don Johnson, AnnaSophia Robb, David Denman, Aaron Pierre, Steve Zissis