Ez egy "mindenképpen látnod kell film" és ezért a státuszért még csak nem is kellett tennie semmit, hiszen a sorozat előzményei miatt mindenki kíváncsi rá. A film az első részben bemutatott világot teremti újra és megalkotja az ott megismert (még csak terv fázisban létező) parknak a sokkal grandiózusabb változatát. Szerintem az első rész megnézése után mindenki kíváncsi volt rá, hogy mi lett a sorsa ennek a különleges parknak, amiben azért sok fantázia volt. A park vezetőjének szerepébe ezúttal egy nő kerül, akinek személyisége óriási változásokon megy át a történet alakulásával párhuzamban.
Bryce Dallas Howard-ra jól illik az érzéketlen és hidegvérű üzletasszony szerepe, ugyanakkor viszonylag hitelesen alakította az aggódó nagynéni szerepét is. A filmnek vannak felróható pontjai. A hollywood-i filmek szinte szabályszerűen előírt szerelmi szála itt is előjön, de szerintem rendkívül gagyi módon (támadnak a pteranodonok és a két főszereplőnk között hát persze, hogy akkor kell elcsattannia az első csóknak). Továbbá nekem a vége is kicsit se füle se farkára sikerült, amikor az új fő gonosszal szemben összefognak az előző részek fő gonoszai, közös erővel legyőzik az új mutáns szörnyet, aztán T-rexünk szó nélkül fogja magát és megy a maga dolgára, a nélkül, hogy bárkit üldözőbe venne vagy csak egy aprócska balhét is csinálna ( az előző részekből tudjuk, hogy ez pont nem jellemző rá).
Ennek ellenére ez egy látványos film, helyenként még humoros is, amiről az álomgyár legújabb kedvence, Chris Pratt gondoskodik, a dinók olyanok, amilyennek lenniük kell. Ennél többet nem is kellett produkálnia a filmnek, mert úgyis mindenki kíváncsi volt rá és ugyanígy lesz ez a folytatásokkal kapcsolatban is.

82 Jurassic World (2015)
akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | szatíra
SkyShowtime (2023.02.14.)
John Hammond álma, hogy egy dinoszaurusz parkot alapít, amely majd mindenki számára nyitva áll, húsz évvel ezelőtt tragikus véget ért. Azóta sok minden megváltozott, Isla Nublar... több»
Szereplők: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Nick Robinson, Omar Sy, Judy Greer