A film két barát történetét követi nyomon, akik a Balti-tenger partján nyaralnak. Az egyikük képzőművész, a másikuk író, és mindketten azt remélik, hogy a nyaralás inspirálja őket a saját művészetükben való munkára. Amikor azonban találkoznak két idegennel, a dolgok egy kicsit intimebbé válnak.… Több

Író: Christian Petzold
Filmgyűjtemény
Hableány (2020)

A kép forrása: ZDF/Arte
Igazán jó kis film. És ami nagyon tetszett, hogy európai alkotás. Ritka a jó film Németországból! Színészi teljesítmények is nagyon jók. Történet tökéletes. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Értékelés: 8/10.
A karakterek jók, (a színészek is) a dramaturgia rendben, de a történet kiszámítható, és a film első fele vontatott.
Fuh, szerintem ez film egyszerre felemelő és izgalmas. Bár megvannak a maga mélyebb pontjai, amin egyszerűen csak át kell lendülni. A karakterek nagyon izgalmasak voltak széntén, amit csak feldobott a jó képi világ.
A film 1 085 930 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 659 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A Tűzvürüs égbolt a Christian Petzold rendezésében készült trilógia második része a Hableány után.