Miközben a popsztár Skye Riley (Naomi Scott) egy új világkörüli turnéra készül, ijesztő és megmagyarázhatatlan események gyötrik. A szörnyűségek fokozódnak, és a hírnév nyomása egyre nagyobb, így szembe kell néznie sötét múltjával, hogy visszaszerezze az irányítást az élete felett, mielőtt az… Több

Filmgyűjtemény
Mosolyogj (2022)

A kép forrása: Paramount Pictures
Sajnos nagyon sok olyan jelenetet újra lejátszottak, amit már az első részben láttunk...a történet "működését" már mindenki ismerte aki látta az első részt, reméltem mutat valami újat...mutatott is az utolsó 5percben, de ezekért a percekért nem érte meg a 2 órás szenvedés. Ha azt szerették volna megmutatni, hogy milyen lehet megszállva átélni, szenvedni, akkor viszont felesleges volt a mosolygás az egész film során, mert ha démonizáltságra utaltak, akkor hogy hogy senkinek nem jutott eszébe, hogy ördögüzőhőz/paphoz forduljanak segítségért...ja mert akkor a mai sablont követte volna a forgatókönyv író... Az egyediség sajnos a történet során elhajlott és egy nagy katyvasz lett belőle. Kicsit olyan mint a Valami követ című film, de az legalább csak egy részes. Ha egy démonos, megszállásos filmet szeretne valaki nézni, akkor ezt nem ajánlom.
A főszereplő színésznő, az indiai-afrikai származású (és nagyon csinos) Naomi Scott mindent belead, és valóban különleges az alakítása. Voltaképp ő a legerősebb érv amellett, hogy miért is nézze meg valaki a Mosolyogj kettőt. Alaptörténete az első ré... Teljes kritika
Ugyanazzal a rendezővel, Parker Finn közreműködésével, de új főszereplővel az indiai felmenőkkel is rendelkező Naomi Scott alakításában készült el a Mosolyogj második fejezete, mely éppen most látható a mozikban. Én épp tegnap láttam (október 28-án), és még friss bennem az élmény. Ami az összbenyomást illeti: látványban talán kicsit erősebb az új rész (az IMDb-n is magasabb értékelést kapott az első epizódnál, 65%-72% relációban), de sztoriban egyértelműen gyengébb lett. A fő gond: nagyon túltolták a fikció-valóság témát, és megint elcs@szték a zárást. De haladjunk sorban: a film már kb. a közepétől logikátlanul pakolja egymás után a valóságos és a képzelt helyzeteket, így a néző számára egy ponton túl már tét nélkülivé válik az egész. Miért izguljunk, ha szinte semmi nem valóság? Ráadásul komplett karakterek (pl. a legjobb barátnő) lesznek kitaláltak (legalábbis a megjelenésük). A zárás megint totál zagyvaság: újra eljátsszák, hogy valamiféle entitás bukkan fel, egy szörnyalak, és ezúttal képileg is nagyon ZS kategória a látvány. Értékelés: ha az első rész 65%, akkor ez a második 55% körüli.
Én az első részt ugyan nem láttam, és nem is annyira kedvelem a slasher horrorokat, azonban ez a meta vonal érdekessé teszi, és ki is emeli az átlag horrormozik közül. Naomi Scott alakítása nemcsak hogy remek, de messze átlag feletti, talán a film végén felbukkanó szörnynek több képernyőidőt szántam volna, és a befejezésen is változtattam volna, valami pozitívabb végkifejlettel zártam volna a történetet. Érzékeny gyomrúaknak nem ajánlott, rendkívül nyomasztó az atmoszféra, és extrém véresek, erőszakosak egyes jelenetek.
A film 214 228 913 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 92 883 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A második film, amelyben Rosemarie DeWitt szerepelt, és amely a reklámokban hátborzongató „mosolygás” megjelent. Az első egyébként a Poltergeist - Kopogó szellem (2015) remake volt.