Rögtön az egyik kedvenc Walt Disney klasszikusommá vált. Egyszerűen aranyos, tanulságos és megható. Talán az a legdrámaibb, hogy míg kölyökkorukban együtt játszottak, addig később a kutyából vadászkutya lett, és kényszerítve lett gyakorlatilag, hogy a róka ellensége legyen. Todnak, akit egy kedves idős özvegyasszony fogadott örökbe, nem lesz könnyű, miután egy telhetetlen őrült vadász meg akarja ölni. Felhőtlen kölyökkoruk már-már úgy tűnik, hogy végleg odalett az idők tengerében, amikor az igazán végzetes helyzetben Copper, a kutya megakadályozza Tod halálát. Érzelmes volt, és az utolsó néhány percben még ilyen szolid és megható happy endet még csak remélni sem mertem. Kicsit az a benyomásom, hogy ezt lehetne akár a Vuk amerikai adaptációjának is nevezni, mintha néhány motívumot tartalmazna abból a meséből. A szomorú dal pedig, a Goodbye May Seem Forever, annak vége hasonlít egy kicsit Shakespeare 18. szonettjének a végére. Annyi érzelem van benne, hogy azt nehéz kifejezni. Ez a rajzfilm egy igazi ékkő. 10/10.
Édes mese egy különös és egyben gyönyörű kis barátságról. Színes és pörgős kissé régebbi disney mese. Egyik kedvencem. Gyönyörű tanulságos mese a kitartásról, függetlenségről és megtanít, hogy ne legyünk előítéletesek. Felnőtteknek és gyerekeknek is remek választás.
Nekem nagyon tetszett ez a mese. Ez még egyike a legszebb Disney-meséknek, mely úgyis remekül megállta volna a helyét, ha nem beszéltek volna benne az állatok. Annyira jól megrajzolták a karaktereket, hogy a tekintetekről is simán leolvasható az, hogy mit is gondolnak.
Egész jó kis rajzfilm volt és ha van belőle 2. rész akkor szerintem azt is megnézzük majd, mert ez nagyon nagyon tetszett :) Szerintem cuki a kutyus benne, tanító jellege is van :)
A spéci effektek ebben a filmben is nagyon jók, vagyis a látványvilága igazán jó. Zene tökéletes és a színészek is nagyon szépen hozzák a tőlük elvárt karaktereket. Nem kellett csalódjak
Aranyos és szerethető kis mese de azért nem véletlenül veszett ez el a Disney nagyok között. Valahogy nem ütötte meg azt a szintet amit a többi viszont igen.
Utólag sikerült belefutnom ebbe a csodaszép rajzolású Disney mesefilmbe és rögtön belopta magát a szívembe. Szép, ahogy bemutatja a gyerekeknek, hogy hogyan lehetnek barátok teljesen különböző fajú állatok, sőt biológiailag ellenségek is.