Igazi gyermekeknek, 8–10 éveseknek szóló történet. Nem is a kert a lényeg, hanem a gyermekek viselkedése, hozzáállása a világhoz.
Tetszett, ahogy a kezdetben elkényeztetett kislány karaktere tudott fejlődni. A kert csodálatos volt a rengeted virággal és zegzugokkal. Szép történet.
Nagyon csalódtam ebben a filmben. Colin Flirth kritikán alulian teljesített, a többi színész is elég gyenge volt. A történet jó lett volna, de végül semmi különleges nem volt benne. Sokkal többet vártam, varázslatot, valami fantáziát. Kihagyható film.
Olvastam az eredeti történetet, így csalódás volt számomra a film. Szinte semmi nem jön át abból a hangulatból. A film inkább idegesítő és csak a történet miatt megható a vége.
A történet bája, a helyszín, mind-mind gyermekkorom élményeit idézi vissza. Igazi felemelő családi mozi, az egyszerű üzenettel: "ha kitárod a szíved, a világ is kitárul a számodra".
Odáig voltam ettől a filmtől. Minden karakter megkapta a maga erős stílusát. Szerintem szépen elindult és felvezette a karaktereket. Nekem üdítő volt ez a koncepció és bármikor újra nézném.