A vándorló palota

A vándorló palota

Hauru no ugoku shiro

A vándorló palota (2004) a MAFAB közösségének véleménye alapján kiemelkedő anime, amely kalandos-drámai hangulatával és több korosztályt megszólító, elgondolkodtató világával tűnik ki. A film a MAFAB.hu közösségétől több mint 100 értékelés alapján 90%-os tetszésindexet kapott, ami kiemelkedő eredménynek számít. A nézők a gondosan összerakott történetet, a szépen megformált zenét és azt emelik ki, hogy a háborús háttér helyett elsősorban a szerelem áll a középpontban. Hayao Miyazaki animációs fantasyjének főbb szerepeiben Christian Bale, Josh Hutcherson, Jena Malone és Jean Simmons szerepel. Sophie egy átok miatt idős asszonnyá változik, majd Howl vándorló palotájában takarítónőként próbál új életet kezdeni. Jelenleg a Netflix, a Telekom FilmPremier és a Cinego kínálatában érhető el.

Hirdetés

Hivatalos tartalom

Sophie édesapja kalapboltjában dolgozik, és fiatal kora ellenére szórakozásra csak nagyon ritkán jut ideje. Azonban egy nap, amikor a szomszéd városba látogat, találkozik a sármos varázslóval, Holwllal. A Puszta borszorkánya félreérti kettejük kapcsolatát, és 90 éves öregasszonnyá… Több

Ország: Japán
Premier (HU): 2024.12.05. | Netflix (2020.04.01.) | Telekom FilmPremier (2025.01.06.) | Cinego (2025.03.13.)
Forgalmazó: ADS Service

2025.01.10 Brownster

Legjobb filmes anime

Nézhető kategória. Láttam a filmet, és... Elképesztően zseniális, a legjobb kaland-dráma.

2015.01.23 mamiéstöti2

Japán anime filmek kiemelkedő alkotása. Megállja a helyét minden korosztály előtt. Igazi csemege a filmkedvelők számára.

2015.04.25 Yosihiro

Hibátlan anime ! csodálatos alkotás. Aki szereti a rajzfilmeket és bele szeretne kóstolni az animék világába ezzzel a művel kezdje szerintem hiszen ebben minden benne van. Nem fog csalódni :) Üdv Yosihiró

2019.03.08 Puncs

Nagyszerű anime! Nagyon jól össze van rakva. A zenéje is annyira szép. Rengetegszer láttam már, egyszerűen imádom. Ez is, akárcsak a többi anime a felnőtteket célozza meg, nem a gyerekeket. Ha minden igaz, akkor ami folyik, az a második világháború a... Több

A film összbevétele 236 049 757 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 17 153 975 forintot termelt.

A 2006-os Akadémia-díjon a legjobb animációs film kategóriában jelölték.Szerző: Thibo84