Eliott Ness szerepét Kevin Costner előtt sok más színésznek is felajánlották, mint például: Mel Gibson, Herrison Ford, Michael Douglas, de egyikük sem vállalta.
Al Capone szerepét Robert De Nironak szánták a készítők, viszont visszamondás esetén Bob Hoskins alakította volna.
1987-ben a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.
A jelenet, melyben Al Capone egy vacsora alkalmával elővesz egy baseball ütőt, és agyonveri egyik emberét, valójában megtörtént 1929. május 7-én. Capone megtudta, hogy két alkalmazottja szövetkezett ellene, és azt tervezték, hogy megölik, majd ezt követően átveszik az hatalmat. A maffiózó egy vacsorán mindkettőjüket halálra verte egy baseball ütővel, majd fejbe lőtte őket.
SPOILER Minden rendőr, aki alkoholt fogyaszt a film során, meghal.
Robert De Nironak nem volt elég ideje a forgatás előtt, hogy elég kilót szedjen fel ahhoz, hogy külsőleg is hitelesen jelenítse meg a maffiózót, ezért párnákkal tömték ki ruháit, hogy kövérebbnek látszódjon.
A bírósági jelenet csupán fikció volt. Al Capone és Eliot Ness sosem találkozott szemtől szemben.
Robert De Niro ragaszkodott hozzá, hogy ő is olyan selyem alósneműt viseljen, mint Al Capone, annak ellenére, hogy a film során ezt egyetlen jelenetben sem láthattuk.