Ártatlanságra ítélve

Ártatlanságra ítélve

Presumed Innocent

Caroline Polhemust, az ambíciózus, fiatal ügyésznőt brutális kegyetlenséggel meggyilkolják. Minden jel szerint kéjgyilkosság történt, a gyanú a mindaddig feddhetetlen hírben álló államügyész-helyettesre, Rusty Sabich-re terelődik. A nős férfi - több más kollégájában hasonlóan - valóban viszonyt folytatott a gyönyörű Caroline-nal és azután sem tud szabadulni hatása alól, miután a nő lecseréli őt főnökükre. A perdöntő tárgyaláson minden Rusty bűnösségére utal...

Rendező: Alan J. Pakula
Raúl Juliá
Raúl Juliá

2024.08.30 Emmersson

Unalomba fullad

Borzalmasan gyenge film. Harrison Ford a hülye gyerek frizurájával kritikán aluli alakítást nyújtott. Az még inkább rontott az összképen – vagy hangzáson –, hogy Csernák János helyett Papp János szólaltatta meg. A film feléig mindig azt vártam, mikor H.F. beszélt, hogy fordul a kamera, és mutatja az „igazi beszélőt”. Rossz a rendezés. Vértelenek a szereplők. Még az íróasztalon imitált szex is olyan volt, mintha a színészek is unnák. Valamikor biztosan láttam ezt a mozit, de mély nyomot nem hagyott. A mostanában bemutatott sorozat változata miatt poroltam le. A sorozat remek. Ez még a sorozat nélkül is egy kalap lepkefing. Nem ajánlom!

2017.05.29 Stiff

Egy nagyon jól megírt politikai-bírósági thriler, ami szerinte lebilincselően van megírva, egy lélegzetvételnyi időt sem hagy. Harrison Ford pedig nagyon jól alakít, talán az egyik legjobb szerepe.

2018.07.05 majkymi

Nagyon sok szempontból csak egy átlagos film. Nincs kifejezetten erős képi világa, a hangulata is szerintem gyorsan eszkalálódik. Ennek ellenére szerintem roppantul izgalmas, kiváló dramaturgiával rendelkezik.

1990-ben a 8. legtöbb bevételt hozó film volt.Szerző: mamiéstöti2