Feldolgozások
Utolsó vakáció (1950)

81 Az utolsó vakáció (2006)
Nagyon szerettem ezt a filmet. Olyan szívmelengető, kedves alkotás, nagyon jót tett a lelkemnek. A szereposztás, a történet, a zenék, minden a helyén volt. Queen Latifah tökéletes volt erre a szerepre, mintha rá írták volna. Könnyed, néha kicsit humo... Több
Amellett, hogy egy könnyed, "carpe diem" beütésű, eredeti alapötlettel ügyeskedő film, megvan az érzelmi és a komikus oldala is, ami nem feltétlenül csak szerelmi kapcsolatok kialakítására reflektál, gyakorlatilag egy félreértés hatására mindent kipróbáló és élvező, szerethető szingli nő karakterváltozása; önmagára találása egy kulináris élvezetekkel szegélyezett vakáció által.
Quieen Latifah zseniális színésznő ami itt is megmutatkozik. Georgia azt hiszi hogy nemsokára meg fog halni egy orvosi gép meghibásodása miatt, ezért úgy dönt hogy elkezdi habzsolni az életet mielőtt túl gyorsan végeszakad. Persze szirupos happy end a vége, de még ez is jól áll a filmnek.
Minden étel, amit a filmben felszolgálnak a Food Network chefjei készítettek, akik a stábbal utaztak. Emellett megtanítottak pár alap főzési technikát Queen Latifah-nak, hogy profi szakácsnak tűnjön a filmben.