A film egy csapat balerinát követ, akik egy távoli fogadóból próbálnak elmenekülni, miután a buszuk lerobban egy táncversenyre menet.
(Szarka Károly)

A kép forrása: Amazon Prime Video
Látszik, hogy halvány fingjuk sincs arról, hogy Magyarországnak 2 terminálos repülőtere van, nemzetközi vonat expresszjáratok közlekednek, nemzetközi buszjáratok járnak és vagy 25 olyan vállalkozás van, akitől járművet lehet rendelni, akik tetszőleges személyt elvisznek A-ból B-be! Azt hiszik, valahol Szibériában van vagy a Tűzföldön, ezért egy ócska, széthullófélben levő roncs busszal kell közel 400 km-t utazni, hogy ideérjenek és útközben csakis régi kommunista orosz maffiózók kastélyai állnak.... viccnek is rossz volt!
Az alapötlet nem olyan rossz, de a megvalósítás nagyon gagyi. 1-2 jó jelenet van benne, de ennyi miatt nem éri meg megnézni.
Jajj... hát ömm jajj... Úgy lett két csillag, hogy ez inkább mínusz végtelen. Jószívű ember vagyok, ez az én gyengeségem. Most szorítsuk le csak azokra a filmekre az összehasonlítást, melyek ezen sablon mentén épülnek fel. Gondoljunk az összesre, melyek abszolút alul vannak, khm... akarom mondani - különlegesek. Megvan? Na, azok igazi filmtörténeti mesterművek, ami a realitást, a racionalitást, a karaktereket és történetvezetést illeti; meg ami még eszünkbe jut. Ez az a pont, amikor az embernek már nem fáj sem fizikailag, sem lelkileg és a tudata a kukaürítés utáni kicsöpögő cseppek állapotában leledzik. Ha ez nem kerül be az Oxford Filmenciklopédiába, akkor semmi. Na, most fogom bekapcsolni a Sült, zöld paradicsom című akciófilmet és megtanulok csellózni.
A film forgatása 2024 októberében fejeződött be, de a megjelenésre 2026 márciusáig várni kellett. A késői premier oka az volt, hogy a filmet a The Veterans produkciós cég több hónapos egyezkedés után eladta az Amazonnak. A Halál cukik így végül a Prime felületén jelent meg.
A film központi antagonistája eredetileg Lena Headey lett volna, de a színésznő végül visszamondta a szerepet a forgatás folyamatos csúszása miatt.