Halál cukik

Halál cukik

Pretty Lethal

A film egy csapat balerinát követ, akik egy távoli fogadóból próbálnak elmenekülni, miután a buszuk lerobban egy táncversenyre menet.

(Szarka Károly)

Rendező: Vicky Jewson
Forgatókönyvíró: Kate Freund
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Magyarország
Premier: 2026.03.13. | Amazon Prime Video (2026.03.25.)

Uma Thurman

2026.04.06 Rudikuss

Magyarország nem a Tűzföld

Látszik, hogy halvány fingjuk sincs arról, hogy Magyarországnak 2 terminálos repülőtere van, nemzetközi vonat expresszjáratok közlekednek, nemzetközi buszjáratok járnak és vagy 25 olyan vállalkozás van, akitől járművet lehet rendelni, akik tetszőleges személyt elvisznek A-ból B-be! Azt hiszik, valahol Szibériában van vagy a Tűzföldön, ezért egy ócska, széthullófélben levő roncs busszal kell közel 400 km-t utazni, hogy ideérjenek és útközben csakis régi kommunista orosz maffiózók kastélyai állnak.... viccnek is rossz volt!

2026.04.01 Török389133

Az alapötlet nem olyan rossz, de a megvalósítás nagyon gagyi. 1-2 jó jelenet van benne, de ennyi miatt nem éri meg megnézni.

2026.03.26 puszpang

Amikor a sablonosban újat látok...

Jajj... hát ömm jajj... Úgy lett két csillag, hogy ez inkább mínusz végtelen. Jószívű ember vagyok, ez az én gyengeségem. Most szorítsuk le csak azokra a filmekre az összehasonlítást, melyek ezen sablon mentén épülnek fel. Gondoljunk az összesre, melyek abszolút alul vannak, khm... akarom mondani - különlegesek. Megvan? Na, azok igazi filmtörténeti mesterművek, ami a realitást, a racionalitást, a karaktereket és történetvezetést illeti; meg ami még eszünkbe jut. Ez az a pont, amikor az embernek már nem fáj sem fizikailag, sem lelkileg és a tudata a kukaürítés utáni kicsöpögő cseppek állapotában leledzik. Ha ez nem kerül be az Oxford Filmenciklopédiába, akkor semmi. Na, most fogom bekapcsolni a Sült, zöld paradicsom című akciófilmet és megtanulok csellózni.

2026.03.29 Balázs Tóth

Nekem tetszett, igazi kis agykikapcsolós bűnös élvezet. A végén pedig még Budapest is felbukkan.

A film forgatása 2024 októberében fejeződött be, de a megjelenésre 2026 márciusáig várni kellett. A késői premier oka az volt, hogy a filmet a The Veterans produkciós cég több hónapos egyezkedés után eladta az Amazonnak. A Halál cukik így végül a Prime felületén jelent meg.Szerző: kabel

A film központi antagonistája eredetileg Lena Headey lett volna, de a színésznő végül visszamondta a szerepet a forgatás folyamatos csúszása miatt. Szerző: kabel