A film 382 465 601 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 285 314 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Kevesen tudják, de Billy Warlock és Erika Eleniak rövid időre eljegyezték egymást. A duó együtt hagyta el a sorozatot a harmadik évad elején. Warlock egy másik sorozatban kapott szerepet, de végül elhagyta Hollywoodot, és egy síiskola felügyelője lett. Az egykori pár 2019 októberében találkozott újra, akkor 1993 óta először látták egymást.
Erika Eleniak főszereplésével a Baywatch korai szakaszában a sorozat a „televízió legkonzervatívabb hálózatán”, az NBC-n futott, és 1992-ben már kezdte kényelmetlenül érezni magát, amikor a műsor más irányt vett. „Úgy éreztem, hogy ez volt a tökéletes időpont a távozásra, mert a második évemben nagyszerű történeteim voltak, de úgy éreztem, hogy egy kicsit kockázatos lett. Egyre inkább kezdett zenei videóklip jelleget ölteni. Imádtam, tényleg imádtam. De más dolgokat is akartam csinálni... Az én kijáratom Pamela Anderson bejárata volt” – mondta.
Erika Eleniak egy Fox News-interjúban, felidézve korai pályafutását, bevallotta, hogy egyet megbánt abból az időből: nem mentett meg emlékeket: „Most már nagyon sajnálom, mert ez olyan csodálatos lett volna, de tényleg nem vittem el semmit. A piros fürdőruhát semmiképpen sem.”
Hasselhoff egyszer egy interjúban elárulta, hogy az iráni sah felesége mesélte neki, hogy azok a teheráni lakosok, akik rendelkeztek műholdas tv-adással, jegyeket árultak a sorozat vetítésére az otthonukba.
A Baywatch legnézettebb időszaka 1993-ban volt, amikor is heti szinten 1 milliárd néző követte figyelemmel a sorozatot.
Pamela Andersont majdnem kihagyták a sorozatból, mert David Hasselhoff úgy vélte, egy Playboy-nyuszi elvonná a figyelmet az ő karakteréről.
Hasonló sorozatok
Az eredeti elképzelések szerint Leonardo DiCaprio játszotta volna Hobie Buchannon karakterét, ám a producerek szerint az akkor 15 éves DiCaprio túl öreg volt a szerepre, s végül a négy évvel fiatalabb Jeremy Jackson lett Mitch Buchannon fia.
A sorozat készítői olyan színészeket utasítottak el, mint Neve Campbell, Alicia Silverstone, Denise Richards, Paula Abdul és Sandra Bullock.
A színészek szerződése tartalmazta, hogy tartaniuk kell a súlyukat és védeniük kell a bőrüket, ezért havonta 40 doboz naptej is elfogyott a forgatáson.
David Hasselhoff egyszer úgy nyilatkozott, hogy a lassított futások mindig jól jöttek töltelék elemként abban az esetben, ha egy-egy epizód túl rövidnek bizonyult.
A lassított futás, amely a sorozat védjegyévé vált, a széria egyik író-producerének, Michael Berknek az ötlete volt, aki 1988-ban a szöuli olimpián futókat filmezett, s gyakran alkalmazott lassításokat is.
A szériában Jason Momoa is szerepet kapott 19 éves korában, mint vízi mentő. Ez azonban inkább bukás volt számára mint siker, mert 4 éven át egyetlen színészügynökség sem vállalta a vele való munkát.
1999-ben rebootolták a sorozatot a megemelkedő gyártási költségek miatt, s a forgatás Ausztráliába költözött. Ez lett volna a Baywatch: Down Under, amelyet egy kétrészes pilot vezetett volna át, ám az új helyszínen a helyiek tüntetéseket szerveztek az élővilág védelméért, így az elképzelés megvalósulatlan maradt. Helyette Hawaii-on forgatták le az utolsó két évadot, amely már Baywatch: Hawaii címen futott.