bbozsi

Egy édesapa, aki az Egyesült Államok északnyugati régiójának erdőiben élt hat fiatal gyermekével, megpróbál visszailleszkedni a társadalomba.

(hp)

Rendező: Matt Ross
Író: Matt Ross
Premier (HU): 2016.09.11.
Frank Langella

2024.09.27 Majorkas

Fantasztikusan kiváló

Sok mindent nem értek, többek közt azt, hogy erről a filmről miért csak most szereztem tudomást, és miért csak egy részlet által a közösségi médiában. Miután megnéztem, az volt az első gondolatom, hogy ha ez a film nem jön létre, akkor ezt valakinek ... Teljes kritika

2017.06.27 Dorkateo

A szabadságuk leginkább abban nyilvánul meg, hogy mertek változtatni a korábbi meggyőződésükön

2020.10.26 indingo

Már az első filmkockák megfogtak. A természet békessége és gyönyörűsége. A története érdekes volt, elgondolkodtató, megrázó, de mégis tudott humora is lenni.

2018.06.02 Diesel

Érdekes volt számomra nagyon ez a film. Már az elején azt gondoltam, hogy ez egy igazi művészfilm. A felszín alatt sokkal, de sokkal mélyebb gondolata és üzenete van. Első látásra egy a vadonban élő nagyobb család mindennapjait ismerhetjük meg. Ben (... Több

A nyaklánc amit Ben (Viggo Mortensen) visel nem más, mint az skandináv isten Thor kalapácsa. Thor ismert volt hatalmas kalapácsáról, amely sok képességgel rendelkezett. A régészeti tanulmányok számos Thor kalapács medált találtak a 9. századtól a 11. századig a Skandináviában és a Brit-szigeteken egyaránt. Egyes régészek úgy vélik, hogy a skandináv istenek hívői elkezdték viselni a nyakláncot, mint a hit bemutatását, hogy harcoljanak a papok által viselt keresztény kereszt medálok ellen, akik megpróbálták áttéríteni a pogány népeket a kereszténységre. Ez a motívum a filmben a főszereplő egyfajta tiltakozása a keresztény egyház ellen.Szerző: Diesel

Értékelés: 7.5/10
(2016. 09. 19.)
Ha a történet által felvetett társadalmi kérdéseket és azok megoldását helyezzük előtérbe, elképzelhető, hogy nagyot csalódunk majd, viszont ha egy érdekes és hangulatos filmélményre vágyunk, akkor nem igazán lehet mellélőni Matt Ross filmjével.
7,5/10 Több