Egy volt rendőr, akit korruptsága miatt rúgtak ki egykor, és most lányokat futtat Szöulban, egy zavarodott elméjű sorozatgyilkost vesz üldözőbe.
(Menyét Ibolya)
Író: Won-Chan Hong, Shinho Lee, Hong-jin Na

74 Az üldöző (2008)
Elég gagyi, összevissza mindenki rohan benne ide-oda... nekem nem tetszett, cseppet sem. Nincs benne semmi egyértelmű, csak találgatni lehet. Fura egy film volt.
Dél-Koreai thriller. Lélegzetelállító, mint az elvárható ettől a kombinációtól. Gyönyörű, feszült, izgalmas. Ha tetszett a Bosszú ura, I Saw the Devil vagy Oldboy például, ennek is adj egy esélyt, nem bánod meg.
Elég ÜTŐS film az egyszerűsége végett. Izgalmas film egy őrült pszichopata nyomában. Nincs az a hiper-szuper CGI, egyszerű kamerafelvételekkel dolgozik, megtartja az egyszerű realisztikus érzést, a megtörtént eseményt feldolgozó filmeknél is valahogy így kéne működnie...
Megtörtént: 2004. július 15-én vették őrizetbe Yoo Young Chul koreai sorozatgyilkost, akit egy masszázsszalont üzemeltető volt rendőr csalt lépre, ahogyan azt a film bemutatja. Nélküle talán még évekig nem került volna a rendőrség látóterébe a lányok mészárosa, mivel a szexmunkások eltűnésének senki nem járt utána hivatalosan.