Nagyon ijesztő, de a legjobb animáció. A filmben 2 alkalommal megy a kedves családjukkal, de a 3. alkalommal bennragadt, de a film hátralevő jeleneteiben újra az igazi otthonába tér vissza. Gombszemű család és egércirkusz. Maga a film hatalmasan zseniális és kimagaslóan csodálatos! Remek zene és szinkron (mind az eredeti, mind a magyar is). A legjobb fantasy film.
Sejtelmes, félelmetes és nagyon jó... Könyvben is (Coraline), melyet 2002-ben adtak ki először, így szinte kötelezően várható volt, hogy valaki felfedezi a benne rejlő potenciát és vászonra álmodja. Az animációs képvilág, a zene nagyon hozta a baljós, félelmetes hangulatot még akkor is, amikor épp könnyedebb jelenetek voltak. Egy jó animáció, egy jó horror remek ötvözete. Viszonylag magas költségvetésű mű (60 millió dollár) és alig több, mint a dupláját hozta. Egyértelmű, hogy nem gyerekeknek való! (Vannal portálok, melyek korhatár nélküli besorolást adott a horror bábfilmnek ,de ez szerintem hiba. Talán a legjózanabb döntés ebben az esetben a 12 éven aluliaknak nem ajánlott vagy szülő felügyelete mellett ajánlott lehetőségek.) Szóval, kedves borzongani vágyók! Bábfilmre fel és jó szórakozást!
Ez a film nem a kisgyerekek esti meséje. Amolyan mesehorror, de felnőtteknek szórakoztató. A film stop-motion animációval készült, ami az egyik legrégebbi és legérdekesebb animációs technika. A szereplők nagyon jók. Coraline-nak iszonyatosan jók a mo... Több
Egyediségével és különc grafikájával kitűnik a tömegből. Voltak hibái nem is kevés de még azért szerethető kategória. Viszont hibái ellenére is egész egyedi kis mesefilm lett.
Remek fantáziadús mese. Inkább felnőtteknek szóló mert sok ijesztő jelenet is van benne. Tanulságos mese a családról, kalandról, kihívásról. Főleg a képi világot és a színeket imádom Coraline világában. A macska kifejezetten tetszett.
Kicsiknek nem ajánlanám. A sötét hangvételű sejtelmes rajzfilm látványos és izgalmas majdnem hogy elmenne trillernek is. Pont emiatt hiszem azt hogy inkább nézzük meg a haverokkal mint a család hobbit tagjaival. Amúgy rendben van a rajzfilm. Hangsúlyos sötét képi világa bámulatos.
Őszintén szólva nem vártam túl sokat ettől a történettől. Nem szeretném letenni az animációs rémtörténeteket, de a legtöbbje nem arról híres, hogy a kisgyermek korosztályon kívül bárki számára tud tartalmazni meglepő effekteket, vagy néha-néha ijeszt... Több
A mese érdekesen indul, de néhol át csap horrorisztikusba. Egy gyermek számára, de még nekem is ilyesztő volt a másik világ ahol mindenkinek gomb szeme van, és amikor átakarja varrni Coroline szemét.
Toronymagasan a legjobb LAIKA film szerintem, ami valaha készült, a könyvet is olvastam, és az még félelmetesebb! De ez sem piskóta egy kisgyerek számára. Örök kedvencem marad ez a film, mert iszonyatosan aprólékosan dolgoztak rajta szívvel-lélekkel, és egy olyan szürkés világot mutat be, mely egyszerre rejtélyes és komfortos, emellett egy tanmese is.
A könyvet is imádtam, ez meg remek adaptációja. Ijesztő, kiszámíthatatlan és néha vicces is. Én nem ajánlom gyerekeknek, inkább csak felnőtteknek, szerintem nekünk is készült.
Én túl fiatalon láttam ezt a "mesét" sokáig féltem tőle s majd csak később jöttem rá hogy miröl is szól, és mi is az üzenete. Abszolult nem gyerekeknek való.
Bár nagyszerű mesefilm, telis tele tanulsággal és mondanivalóval, de mégis elég ijesztőre sikerült a történet, így szigorúan csak nagyobb gyerekeknek ajánlanám.!