Argentína valaha volt legnagyobb bankrablásának története. Megtörtént eset alapján.
(csd)

83 Az évszázad rablása (2020)
A megtörtént esetet feldolgozó sorozatban hatszor nagyjából 50 percre vágták a részeket, ami így korrekt tempót ad a műnek. Az akció egyértelműen a sorozat második felére erősödik fel, a titkos bűnszervezet bevonásával, akik hajtóvadászatot indítanak a rablók ellen, mert azok tartoznak nekik. A bankrablós téma általában hálás, mert sokan szeretik, és nem kell hozzá hatalmas gonddal megírt forgatókönyv, itt például ezt maga az élet írta. Néha mégsem jön ki a lépés, ami sajnos erre a szériára is igaz. Ugyan megpróbált hiteles és életszagú lenni az alkotás, de végül verejtékes és izzadtságszagú lett, a kisstílű emberek alkotta és igencsak amatőr, sőt, sokszor inkább pancser rablóival. Szóval nem túl pörgős, nem túl agyafúrt és nem is túl kidolgozott sorozat ez, ezért nem is tűnik ki a felhozatalból.
Egyszerű de határozott történetvezetés, ami mögött volt alkotói vízió. Az ilyesmit nagyon tudom értékelni!
Ez a történet kétségkívül megért egy megfilmesítést, és az alkotók nagyon is jól nyúltak hozzá a sztorihoz. Le a kalappal, lebilincselő film született.