Szép szédülés

Szép szédülés

Lost and Delirious
Cikkek

Miután Mary Bradford megérkezik egy bentlakásos iskolába, nem tud beilleszkedni, és szörnyű honvágy gyötri. A lány észre sem veszi, hogy szobatársai melegek. Míg Tori maximalist, Paulie inkább álmodozó típus, akit elsősorban a költészet érdekel. Egy napon az iskola… Több

Rendező: Léa Pool
Író: Susan Swan
Forgatókönyvíró: Judith Thompson
Ország: Kanada
Premier (HU): 2002.07.18.

2024.03.27 Bafam

A film üzenete: Van-e fájdalmasabb a szerelemnél?

Ez amúgy nem leszbikus film, hanem ez egy nagyon, de nagyon erős film a szerelemről, a boldogságról és a vele járó fájdalomról, a küzdelemről és a csalódásról. Ez egy igaz és megrendítő film, ugyanakkor nagyon hangulatos és mélyreható. A három főszereplő: Piper Perabo (szerény véleményem szerint ebben a filmben nyújtotta élete legjobb alakítását ...eddig), Jessica Paré és Mischa Barton remekül alakítják a szerepüket ebben a romantikus filmdrámában. Tényleg benne vannak a sodródó események sűrűjében, és mind egytől egyig nagyon vonzóak. Mert láthatod, hogy szinte mindenki egyszer az életében átesik egy olyan időszakon, mint ezek a csoda szép lányok. Kit ne rontott volna el egy olyan kapcsolat, ami nem vezet sehova, vagy egyszerűen nem emelkedik fel? Amúgy vicces részek is előfordulnak, különösen azok, amikor is a kollégiumi kertész tanácsot ad Egérnek. A filmkészítői a lassításokat jól használják a fájdalom, az érzelem és a szenvedély leírására, kiemelésére. Összességében ez egy érzelmileg túlfűtött, de jó film, amit látni kell.

2015.10.13 stif

Ebben a filmben figyeltem fel Piper Perabora, iszonyú jó színésznő. Ami a filmet illeti, nem tökéletes, de ha a témája felkelti az érdeklődésed, egész biztosan nem fogsz csalódni.

2017.07.03 Chatman

Jól megírt, érzékletesen rendezett és a maga nemében igen humoros film. Nem bántam meg, hogy rászántam az időt, ti sem fogjátok szerintem.

2016.08.04 SuperBoi

Egyszerűen nem tudom megunni ezt a filmet, rengetegszer láttam már, de van benne valami elemi (amit talán csak én érzek?:)). Mindenkinek csak ajánlani tudom.

A film összbevétele 302 365 dollár volt (imdb.com).

Ezt a filmet Elátkozott szerelem címmel is vetítette a Magyar Televízió.Szerző: rbernadett