A klasszikus mesevilág és a Walt Disney által megálmodott rajzfilmhősök találkozásai klasszikus zenei aláfestéssel. Felcsendül a Kék Rapszódia, Beethoven 5. szimfóniája, de Sosztakovics zongoraversenyének dallamai is.
(erare)
(erare)A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!
Most volt pont 25 éve, hogy megjelent ez a rajzfilm, amely Walt Disney és csapata egyik legrégebbi klasszikusának a folytatása. Két nap ide vagy oda... Szóval, az idők során rengeteg változáson keresztülment rajzfilm technológia, könnyen megfigyelhető a kettő között, kihasználják a sok új potenciált, amit a sok évtized során szereztek. Több hosszabb-rövidebb sztorit kapunk benne, köztük a jó régi, melyben a Merlinnél dolgozó Miki egér elvarázsolja a seprűt, hogy az hordja helyette a vizet. Az én kedvencem A rendíthetetlen ólomkatona, melyet még régebbről, a diafilmes meséből ismerek. Meg kellett küzdenie a Keljfeljancsival, hogy megkapja a lányt, és ezúttal happy enddel végződött, habár nem volt annyira rendíthetetlen... A másik nagy kedvencem ebből Donald és Daisy kacsa Noé bárkáján az özönvíz idején. Drámai, és a végén az is megható. No meg a végén az Élet és a Pusztítás mitologikus bemutatása. Persze, emlékezetesek a lebegő bálnák, meg azok is aranyosak. Olykor főleg jót tesz az ilyen film, amikor egy kicsit kötetlenebb alkotást szeretnénk megnézni, ahol a fantázia szabadon szárnyal ezerrel. Mit beszélek. Kétezerrel. :) 10/10.
A munkacíme Fantázia folytatódik.