A feleségem története

A feleségem története

The Story of My Wife
puszta

Hivatalos tartalom

A holland Störr kapitány és felesége, Lizzy viharos szerelme tárul elénk. Egy fájdalmas, Ezeregyéjszaka-szerű történet egy végletekig becsületes férfiról, akinek szemszögéből megismerhetjük az élet törékeny és titokzatos szépségeit.

Az Oscar-díjra is felterjesztett Testről és… Több

Forgatókönyvíró: Enyedi Ildikó
Ország: Németország, Franciaország, Olaszország, Magyarország
Premier (HU): 2021.09.23. | Cinego (2022.02.23.) | Netflix (2023.05.24.) | Filmio (2023.06.22.)
Forgalmazó: MoziNet
Enyedi Ildikó
Enyedi Ildikó

2024.09.25 MP170506

Különleges film, megéri megnézni. A története nagyon jó, a színészek is jók, de a szinkron nem lett az igazi.

2023.06.04 puszta

Ha az elmúlt néhány év filmes felhozatalát nézzük, akkor ez egy kiemelkedő alkotás, több szempontból is. Kiváló színészi alakítások, jó értelemben vett emberi történet, gyönyörű fényképezés, remek zene és nem tolakodó, mégis hatásos hangulat. Nemzetk... Több

2021.09.23 Dani

Szerintem Enyedinek nem sikerült felülmúlnia előző filmjét, de azzal magasra is tette a lécet. Mindenesetre azt gondolom, hogy A feleségem története is egy mestermű, csak épp másmódon az. Kihagyatatlan darab.

2022.01.22 HanGa

Nekem jobban bejött, mint a Testről és lélekről. Emészthetőbb a története. Érdekes volt a férfi és a nő kapcsolata. A szinkron nem lett az igazi.

A film 40 244 944 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 30 968 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A filmet beválogatták a 74. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába.Szerző: csd

Értékelés: 8/10
(2021. 10. 19.)
Szeretni valakit valamiért
Egy igazi, jó értelemben vett őskövület a produkció, amely a mai mozgóképes mezőnyben éppen annyira nincs elemében, mint hajóskapitánya a szárazföldön - de éppen ettől tartalmaz egy ősibb, tisztább, igazabb megközelítést. Több