Gabby és Gigi nagyi útja váratlan fordulatot vesz, amikor Gabby értékes babaháza a különc macskahölgynél, Veránál köt ki. Gabby kalandba kezd, hogy újraegyesítse a macskákat, és visszaszerezze szeretett babaházát, mielőtt túl késő… Több

A kép forrása: DreamWorks Animation LLC
A kép forrása: DreamWorks Animation LLC
A Gabi babaháza sorozat lassan a 12. évadnál tart. A Netflix egyik legsikeresebb gyerektartama, 57 országban került be a top 10 legnézettebb mesébe. Nem is csoda, hogy úgy gondolták, hogy a Netflix után miért is ne költözzenek a nagyképernyőre. A Gabit játszó Laila Lockhart Kraner lassan már 18 éves lesz és simán el tudom képzelni, hogy ez a film egy lezáró epizód és a hamarosan megjelenő 12. évadban átadja a babaház “kulcsát” a húgának, ugyanis a film vége úgy záródik, hogy Gabi és a nagymamája készítenek egy kutyás babaházat a húgának. A macskás nőt játszó Kristen Wiig nagyon jól hozza a szerepet. Rajtuk kívül sok más színészre nem volt szükség, de a sorozatot is csak egyszemélyben Laila forgatja. Az óvodás, kisiskolás korosztálynak egy jó program lehet, hogy ismerkedhessenek a mozik hangulatával, főleg, hogy itt nem lesz gond, ha hangoskodik a gyerkőc vagy nevetgél. Első moziélménynek szerintem tökéletes választás. Bár felnőtteknek lehet, hogy unalmas, de azért próbáljunk meg nem telefonozni közben. #Bugonia
Sajnos ez a mese a szülőknek nagyon unalmas. De mivel az a korosztály a fő közönség, aki nem ülhet be egyedül egy filmre, ezért minden szülőtársamnak kitartást kívánok hozzá. Gabi és a nagymamája Gigi nagyon cukik, és minden tiszta csillámpor és játék. Azért egy picit csalódott vagyok, hogy az új szereplők szerintem elég csúnyácskák. A maci és a radírfigurák. Nem hiszem, hogy termékek lesznek belőlük, nem úgy, mint az összes babaház-figurából. A mesének persze van mondanivalója, hogy mi lesz, ha felnövünk és többet már nem játszunk a játékainkkal, hiszen akkor oda a varázslat. Gabi segít a macskás hölgynek, hogy megtalálja magában a gyermeki énjét és újra tudjon játszani kedvenc játékával, Cézivel. Miközben ő is eltűnődik rajta, hogy ha felnő, vajon akkor is ennyit tud majd foglalkozni a saját babaházával. A macskajógás rész nagyon vicces. A filmet az ovis korosztálynak ajánlom, nyugodtan be lehet tenni nekik, mert nincs benne olyan, amihez szülői felügyelet kellene. Bár lehet, hogy az a korosztály, akinek ez való, még nehezen bír ki ennyit egy moziban. #premiervadasz
A Gabi babaháza: A film egy aranyos és vidám családi mozi, ami főként a kisebb gyerekeknek szól, de még én is találtam benne kedves pillanatokat. Nagyon színes, kedves karakterekkel és sok játékos jelenettel van tele, ami végig fenntartja a kicsik figyelmét. A Gabi és a macskabarátok közötti kapcsolat igazán bájos, és jó érzés volt látni, hogy a film pozitív üzeneteket közvetít: barátság, képzelőerő és összetartás. Persze ez nem egy olyan alkotás, amit a felnőttek külön a maguk szórakoztatására fognak elővenni, de családi programnak tökéletes. Az animáció szép, a dalok fülbemászóak, és a film egyszerűen jókedvre derít. Ha valaki szereti a sorozatot, akkor biztosan élvezni fogja a mozis élményt is. #Bugonia
Kristen Wiig nagyjából mindenben vicces, amiben feltűnik, és ez ennél a filmnél sincs másképp. Mondjuk azt azért hozzátenném, hogy ezt a filmet igazán a fiatalabb közönség fogja élvezni, de ők remekül fognak szórakozni rajta, arra mérget veszek. Egy ... Több
A film 53 953 408 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 23 273 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A Dream Works Animation tizedik olyan filmje, amelynek női főszereplője van, a Csibefutam (2000), a Szörnyek az űrlények ellen (2009), a Trollok (2016), a Jetikölyök (2019), a Trollok a világ körül (2020), a Szilaj: Zabolátlanok (2021), a Ruby Gillman, tinikráken (2023), a Trollok: Együtt a banda (2023) és A vad robot (2024) után.