A film összbevétele 158 260 952 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 38 745 270 forintot termelt.
Jack Black a forgatás során megismerkedett a Libabőr-történeteket író R. L. Stine-nal, aki mindössze egy tanáccsal látta el a stábot: 'Ne legyetek túl ijesztők, sose legyetek unalmasak!'
Jack Black elmondása szerint már gyerekkorában is imádta az ijesztő történeteket, így nagyon örült, hogy ő játszhatta el a film főhősét. A színész kedvenc filmjei között olyan alkotásokat említett, mint Ragyogás és a Rosemary gyermeke, de nagyon kedvelte Edgar Allan Poe novelláit is.
A 90-es években George A. Romero meg akarta filmesíteni a R. L. Stine könyveit, és bár a forgatókönyvet is megírta, a projektből végül semmi sem lett.
A Libabőr eredetileg április 7-én debütált volna a mozikban, de a Sony végül október 17-re halasztotta a film premierjét.
A filmet már 1998-ban el akarták készíteni Tim Burton produceri közreműködésével, de a Fox végül elvetette a filmtervet.
A film forgatási munkálatai 2014. április 23-án kezdődtek meg, és július 16-án értek véget.
2015. szeptember 2-án a Sony bejelentette, hogy megkezdődtek a Libabőr folytatásának előkészületi munkálatai.