Gringóvadászok

Gringóvadászok

Los Gringo Hunters

Érdekességek

Egy mexikói elit rendőri egység Mexikóba menekült szökevényekre vadászik, akik közül sokan amerikaiak.

(Hupka Adrián)

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Mexikó
Premier: 2025.07.09. | Netflix (2025.07.09.)

Sorozat áttekintés

1. évad (2025) - 12 epizód

2025.07.11 Lali

Oké, szóval... voltak részek, ahol úgy éreztem, hogy "ez már túl sok", tele forgatókönyv-csavarral meg túl komolynak szánt személyes drámákkal. Viszont amíg a csapat együtt nyomja Tijuana utcáin, addig full leköt.

2025.07.09 szemtelen

Mexikói elit alakulat

Egy 2022-es Washington Post cikk ihlette az alkotókat a valóságalappal rendelkező események megfilmesítésére. A „Gringóvadászok” a mexikói rendőrség férfiakból és nőkből álló elit egysége. A sorozat a törvény elől Mexikóba menekülő amerikai bűnözők elfogására specializálódó alakulat munkáját követi nyomon. Története 12 epizód, amerikai–mexikói határon játszódó oknyomozó akciódráma és feszültség keveréke. Amerikai szökevényeket követnek nyomon, próbálnak eligazodni a határokon átnyúló komplex bűnesetek felderítésén, az igazságszolgáltatás rögös útjain. Az egység által elfogott emberek néha ártatlanok, míg máskor veszélyes bűnözők, akik epizódról epizódra sok bajt okoznak a csapatnak. A film Mexikóban készült, Tijuanában, Ensenadában és Mexikóvárosban. Egy érdekes történet egy érdekes szereplőgárdával, akik a valóságban 2002 óta több mint 1600 szökevényt fogtak el – az FBI „Tíz legkeresettebb” listáján szereplő gyilkosoktól az értékpapír-csalással vádolt milliárdosokig. Az eredmény egy olyan történet, amely jól bemutatja a bevándorlókérdés menetét, a mély bajtársi együttműködést, miközben elfogadhatóan leköti a figyelmet, és szórakoztat.

2025.07.09 Tyler

Szeretem, hogy a Netflix végre nem Amerikából érkező rendőröket tolt előtérbe, hanem mexikóiakat – végre látjuk, hogy a határ túloldalán is van mozgás. A szereplők jól ki vannak találva, főleg Nico és Gloria argumentumai ütnek. Viszont van pár sablonos pillanat is, ami visszahúz.