Két férfi, a bírósági orvos-szakértő és a gyanúsított párbeszédére épül a történet. Az élet legkegyetlenebb bugyrából áll össze a kép: egy középkorú beteges agyú- de sok rációval rendelkező- homoszexuális férfi meséli el életét. A fiú szerelmeit- szám szerint több tucatot- sorozatban gyilkolt meg válogatott módszerekkel. Az orvos-szakértő professzor aprólékos és néha gyomorszorító kérdéseivel tudatosan bányássza ki a halálra ítélt őrült, elembertelenedett bűnöző részletes vallomását.
Elképesztő film! Az embernek még a legvadabb elképzeléseit is túlszárnyalja a valóság. A sorozatgyilkosok a történelem legaljasabb szereplői, viszonylag nagy számuk bizonyítja, hogy ezek a lények mindennemű etikai érzéstől mentesek, számukra az ember... Több életének nincs semmilyen értéke. A film címében a H betű Friedrich (Fritz) Haarman nevét jelzi, akit 1925. április 15.-én végeztek ki, bizonyítottan legalább 22 tizenöt-húsz év közötti fiú/férfi bestiális meggyilkolásáért. A vesztes háború után, a Weimari Köztársaság idején nagy volt az éhezés, magas volt a munkanélküliek száma, fiatalok százai mentek a nagyvárosokba, hogy munkát, megélhetést biztosítsanak maguknak. Ezt a mozgást használta ki a gyilkos, a vasútállomáson munkát kínálva szólította le a későbbi áldozatokat, de nem részletezem tovább, a majdani erős idegzetű nézők borzadva szembesülhetnek a továbbiakról. A valójában két főszereplős film a gyilkos és az orvos-szakértő professzor kihallgatásait viszi vászonra, az orvosnak az a célja, hogy bizonyítsa: Haarmann beszámítható, nem elmebeteg. A 2016-ban elhunyt Götz George (a „Tetthely” Schimanski felügyelőjének alakítója) remekül játszotta a sorozatgyilkost, de Gáti Oszkár szinkronja szinte egyenértékű a színész teljesítményével.
Götz George (1938-2016) német színész 1995-ben elnyerte a Volpi Kupát (a legjobb színészi teljesítményért járó díj) a Velencei Filmfesztiválon. A díjazott alakítás: Fritz Haarmann, a hannoveri sorozatgyilkos szerepe volt.Szerző: Berto49