A szlovákiai magyar színésznő, Kerekes Vica a legizgalmasabb és legszebb magyar filmes jelenség, akit valaha is mozgóképen láttam. Rajongója vagyok, mert szenvedélyesen játszik, és valami elementáris nőiesség árad minden porcikájából. A Hab című, Lakos Nóra által rendezett vígjátékban is zseniális alakítást nyújt. Az alaptörténet szerint egy cukrászdát üzemeltet egyedülállóként, ám szüksége lenne némi anyagi támogatásra, amit egy pályázattól remél megkapni. Csakhogy előírás, hogy kizárólag családosok pályázhatnak, így beszerez egy kamu családot, férjet, gyermeket. Az egész magában hordozza a vicces helyzetek egész sorát, mert a pályázóknak több napra el kell utazniuk egy vidéki házba, ahol elbírálják az ottani vetélkedés alapján, hogy ki kapja majd a pályázati támogatást. Dóra (Kerekes Vica) közben megkedveli Marcit (Mátray László), sőt, valami komolyabb is kialakul közöttük. A Hab romantikus, vicces és szórakoztató egyszerre. Eddig kétszer láttam, és másodszorra is nagyon élveztem. Nálam erős 4 csillagos film.
A pusztazámori Barcza-kastély, mint helyszínválasztás remeke ötlet volt. A film kelelemes, bár nem túl maradandó a története. A története kiszámítható.
Kellemesen csalódtam, nagyon cuki, könnyed, romantikus alkotás, a két főszereplő zseniálisan játszott. Néhány mellékszálat kidolgozatlannak éreztem, és örültem volna, ha lelkileg mélyebbre mennek egy picit, de így is egy szerethető filmet láthatunk.
Kedves, romantikus film, bár az ingerküszöböt nem igazán éri el a cselekvés változatossága, a hirtelen drámai fordulatok nem kergetik őrületbe a nézőt. Egyszer meg lehet nézni, ha előtte megittál egy erős kávét, akkor talán ébren is maradsz a végéig. 6/10
Lakos Nóra idei filmje a Hab, az utóbbi évek egyik legjobb magyar produkciója, remek alakításokkal, élvezetes sztorival és szórakoztató, vicces jelenetekkel. Kerekes Vica ezúttal is fergetegeset nyújt, lényéből fakad az őszinte, könnyed játékos életvidámság. Ezúttal karaktere szerint egy cukrászdáját megmenteni próbáló üzletasszonyt alakít, aki a pályázathoz kamu-családot kell hogy teremtsen. A helyzet számtalan vicces jelenetet hoz, stílusos és inteligens humorral és romantikával. Önfeledt szórakozás fiataloknak és öregeknek.
Lakos Nóra filmje, a Hab egy valóban szórakoztató kis vígjáték remek sztorival és alakításokkal. A központi karaktert, Dórát, aki pályázati támogatást szeretne szerezni saját süteményező vállalkozásához, a még napjainkban is bombázó formában lévő, gyönyörű Kerekes Vica alakítja. Egyedül miatta is megéri megnézni ezt a filmet, mert egyszerűen elbűvölő jelenség. Igazi NŐ minden sejtjében. Kapunk vicces jeleneteket, poénokat és egy kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas vígjátéki történetet. Egyértelműen négy csillagos produkció.
Nem is annyira habkönnyű, mint gondoltam. Szép film, remek magyar színészekkel, jó humorral és csipetnyi drámával.
A látványvilága kellemes, Kerkes Vica pedig tündéri, de maga a film sjanos nem egy nagy eresztés. A karakterek motivációi teljesen rejtve maradnak, a forgatókönyv és ezzel a tempó többször is megbicsaklik, és az embernek az az érzése marad tőle, hogy ebben lehetett volna sokkal több is.
Határozottan ügyes film. Kellemes a sztori (bár kiszámítható), a karakterek jók, az egészet jó érzés nézni. Kerekes Vica ismét remekelt.
Elek Ferenc szerintem most is mindent vitt, pedig még csak főszereplő sem volt. Aranyos kis történet, szerelemről és útkeresésről, családról, barátságról.
Kovács Lehel most is fantasztikusat alakított, és mindenképpen ki kell emelni a csillagszemű szőke kisfiút. Imádtam! A film maga helyenként jó humorú, a történet lehetett volna összetettebb, nem pedig a volt szerelme után síró csaj storyja.
A film sajnos tele van klisékkel, de el tudjuk nézni, mert egy kedves kis történet alakult ki belőle. A szereplők remekül hozzák a karaktereket.