Hab

Létezik egy módszer, amely kilencvenkilenc százalékos pontossággal megmondja, hogy valóban életük szerelmével élünk-e. Hiába a teszt, Dóra (Kerekes Vica) 'Nagy Ő'-je épp nősülni készül, és nem a főhősünk a választottja. Dóra mindenesetre tesz róla, hogy megédesítse a saját életét. A… Több

Rendező: Lakos Nóra
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2020.09.10. | Filmio (2022.04.07.)
Forgalmazó: InterCom
Zsigmond Emőke
Balázs Ádám
Balázs Ádám

2025.03.29 The Ursus

Vicces, romantikus és szórakoztató

A szlovákiai magyar színésznő, Kerekes Vica a legizgalmasabb és legszebb magyar filmes jelenség, akit valaha is mozgóképen láttam. Rajongója vagyok, mert szenvedélyesen játszik, és valami elementáris nőiesség árad minden porcikájából. A Hab című, Lakos Nóra által rendezett vígjátékban is zseniális alakítást nyújt. Az alaptörténet szerint egy cukrászdát üzemeltet egyedülállóként, ám szüksége lenne némi anyagi támogatásra, amit egy pályázattól remél megkapni. Csakhogy előírás, hogy kizárólag családosok pályázhatnak, így beszerez egy kamu családot, férjet, gyermeket. Az egész magában hordozza a vicces helyzetek egész sorát, mert a pályázóknak több napra el kell utazniuk egy vidéki házba, ahol elbírálják az ottani vetélkedés alapján, hogy ki kapja majd a pályázati támogatást. Dóra (Kerekes Vica) közben megkedveli Marcit (Mátray László), sőt, valami komolyabb is kialakul közöttük. A Hab romantikus, vicces és szórakoztató egyszerre. Eddig kétszer láttam, és másodszorra is nagyon élveztem. Nálam erős 4 csillagos film.

2020.10.01 indingo

A pusztazámori Barcza-kastély, mint helyszínválasztás remeke ötlet volt. A film kelelemes, bár nem túl maradandó a története. A története kiszámítható.

2021.10.31 dandelion1983

Kellemesen csalódtam, nagyon cuki, könnyed, romantikus alkotás, a két főszereplő zseniálisan játszott. Néhány mellékszálat kidolgozatlannak éreztem, és örültem volna, ha lelkileg mélyebbre mennek egy picit, de így is egy szerethető filmet láthatunk.

2021.12.07 sptt

Kedves, romantikus film, bár az ingerküszöböt nem igazán éri el a cselekvés változatossága, a hirtelen drámai fordulatok nem kergetik őrületbe a nézőt. Egyszer meg lehet nézni, ha előtte megittál egy erős kávét, akkor talán ébren is maradsz a végéig. 6/10

A film 104 385 987 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 37 139 400 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Mátray László és Kerekes Vica a film két főszereplője, mindketten határontúli magyarok. Szerző: indingo

(2020. 09. 17.)
Nem szúr, nem harap, de szórakoztat
A Hab tehát összességében korrekt film, amely néhány alapvetően elsőfilmes és műfaji természetű hiányosságtól eltekintve megállja a helyét, sőt még szórakoztatni is képes. Több