Boldog születésnapom!

Happy Birthday to Me

A filmet rengeteg trailerrel reklámozták egyaránt a mozikban és egyaránt a televízióban. Ám a legtöbb trailer egy születésnapi torta baltával való felhasítása, bár magában a filmben egyáltalán nem is szerepel balta.Szerző: Interfectorem Sabnock

Érdekesség, hogy Syreeta, Stevie Wonder valamikori felesége énekelte el a záró számot, amelyet Lance Rubin komponált meg.Szerző: Interfectorem Sabnock

A film mozipremierje 1981. május 15.-én volt.Szerző: Interfectorem Sabnock

A film eredeti nyelve az angol volt.Szerző: Interfectorem Sabnock

A film forgalmazó cége a Columbia Pictures volt.Szerző: Interfectorem Sabnock

A film gyártó cégei a Famous Players és a The Birthday Film Company voltak.Szerző: Interfectorem Sabnock

A film további részeit pedig a Concordia Egyetem és a McGill Egyetem campusán forgatták, kivétel a hídon játszódóakat.Szerző: Interfectorem Sabnock

A film nagy részét a montreali Loyola College-ban és környékén forgatták le.Szerző: Interfectorem Sabnock

A sminkes effekteket a szakma egyik legnagyobbja, Tom Burman készítette, de csak a forgatások előtt három héttel lett biztos a beugrása, hiszen az elődjét, Stéphan Dupuist kirúgták a producerek.Szerző: Interfectorem Sabnock

A Retro Slashers című, kifejezetten slasher műfajra specializálódott weboldalon megtalálható a forgatókönyv egy hiteles példánya, amely egy harmadik, még valamikor 1980. áprilisi skicc, amelyben a fő különbség az a filmhez, hogy valójában Virginia a gyilkos, akit fiatalon elhunyt édesanyja szelleme szállt meg, és ezért gyilkolt.Szerző: Interfectorem Sabnock

A film előgyártása már hamarabb elkezdődött, mint a klasszikus Péntek 13. című filmé.Szerző: Interfectorem Sabnock

Glenn Ford egy alkalommal vitába keveredett Charles Braive segédrendezővel, akit állítólag meg is ütött.Szerző: Filmbarbár

Néhány stábtag – akik az ijesztő sminkjükben voltak kénytelenek tartózkodni órák hosszat – úgy döntött, hogy sétál egyet a forgatás helyszínének környékén, s halálra rémítették az embereket.Szerző: Filmbarbár

Az agyműtétről készült felvételen egy valódi idegsebész látható, aki azonban egy műagyon dolgozik.Szerző: Filmbarbár