Rólam

A többi felhasználóhoz hasonlóan hobbiszinten szeretem a filmeket, és bár nem vagyok szakember, néha engem is elkap az agymenés, és több ezer karaktert tudok lepötyögni a billentyűzeten (utólag és előre is elnézést mindazoktól, akik nem szeretnek kisregényeket olvasni a véleményeknél). Műfajilag és színvonalt tekintve nem vagyok különösebben válogatós, képes vagyok megnézni borzalmas filmeket is. Színtiszta mazochizmus, jól tudom, de a közmondás is úgy tartja, hogy ha rút, legyen kövér. Elsősorban a 60-as, 70-es, 80-as évek alkotásai érdekelnek, de ha egy film címében, tartalmában felkelti valami az érdeklődésemet, akkor teszek vele egy próbát, bármikor is készült.

Vélemények (385)

68 Glória  (1980)

2024. 02. 20.
Egy furcsa páros a maffia torkában
John Cassavetes neve elsősorban talán az általa rendezett fajsúlyos lélektani drámákról, illetve a filmes szerepeiről ismert a filmrajongók előtt. Ugyanakkor időnként min... több»
2024. 02. 09.
A vérzivataros magyar 20. század egy budapesti bérház lakóinak a szemszögéből
Szabó István nevéről vélhetően még a munkásságát jobban ismerők számára is hamarabb ugrik be egy-két másik filmcím, mint a Tűzoltó utca 25., s ez talán nem is véletlen. U... több»
2024. 01. 22.
Hogyan (ne) éljük túl az ausztrál vidéket?
A lelkendező hozzászólásokat elfogadva, de azokkal nem feltétlenül egyetértve azt tudnám mondani, hogy az én értékítéletem szerint ez a film a feledhető alkotások sorát g... több»
Lagymatag leszámolósdi sok erőszakkal körítve
A filmek közötti netes keresgélés során dobta fel egyszer a Google ennek a filmnek a címét, és felírtam magamnak, noha az értékelések nem ígértek túl nagy élményt. Ennek ... több»
2023. 12. 18.
Kisvárosi romlottság
Burt Lancastert leginkább színészként ismerjük, ám e film elkészítésében nemcsak ilyen minőségben, hanem forgatókönyvíróként és társrendezőként is részt vett. Azonban a k... több»
Django (1966)
Hidegtál (1979)