A film közel 1,5 millió dollàrból jött létre, bevételei vilàgszerte elérték a kb. 185 milliót.
1938-ban Oscar-ra jelölték a Hófehérkét legjobb filmzene és betétdal kategóriàban, a ràkövetkező évben pedig Walt Disney különdíjat vehetett àt érte. Az Oscar szobor mellé kapott 7 kis Oscar-szobrot is, melyek a törpéket szimbolizàltàk.
2001-ben az újraszinkronizàlàst követően ismét kiadtàk a fimet VHS kazettàn és DVD lemezen is.
Hazànkban első alkalommal 1962. 09. 13-àn mutattàk be.
A filmet 2001-ben újraszinkronizàltàk, ekkor a kiràlynő és a boszorkàny hangja is Szabó Éva lett.
Az eredeti magyar szinkronban Lukàcs Margit hangjàn szólal meg a kiràlynő, a boszorkàny pedig Vay Ilus-én.
Az eredeti magyar szinkronban Vàradi Hédi hangjàn szólal meg Hófehérke, énekhangjàt meg Hàzy Erzsébet kölcsönözte neki.
1937. 12. 21-én mutattàk be az amerikai mozik.
A Disney film alaptörténete a Grimm-testvérek meséjén alapszik.
Disneyland-ben 1955-ben nyitotta meg kapuit a Hófehérke Rémisztő Kalandjai névre hallgató szórakoztató elem, ahol a làtogatók sajàt bőrükön tapasztalhattàk meg, milyen volt Hófehérkének az erdőben menekülni mindennemű segítség, tàmogatàs és útmutató nélkül. Olyannyira félelmetesre sikerült az attrakció, hogy 1983-ban komoly vàltoztatàsokon esett àt.
Hófehérke karakterének megalkotàsakor Betty Boop is hatàssal volt az alkotókra.
Hófehérke alakjàt részben Mary Pickford-ról mintàztàk.
A Hófehérke hangjàt kölcsönző Adriana Caselotti édesapja is részt vett a film elkészítésében, énektanàrként.