A Grimm mese alapján készült egy mestermű film, amit 1937-ben mutattak be a mozik, mégpedig a címe Hófehérke és a hét törpe. A hercegnőnk beleszeret egy hercegbe, majd a gonosz királynő kimondja a varázsszót: "Tükröm, tükröm, mondd meg nékem! Ki a legszebb e vidéken?" Bár a gonosz királynő az, Hófehérke a vadász szavaival hagyja el a kastélyt, mert nagy veszélyben van. Sötét erdő, ijesztő elemek, majd az állatok rátalálnak. Hófehérke és az állatok kitakarítják a hét törpe kunyhóját, majd a hercegnő elalszik. A munka után a hét törpe dalolva megy haza a házba, majd érzik, hogy valaki betört a házba, de nem egy betörő, hanem maga Hófehérke az. A gonosz királynő ugyanazt mondja, mint a legelején is volt, de már Hófehérke az, majd megmérgezi az almát, de legelőbb átváltozik egy gonosz, csúf idős hölggyé. Később a törpék ismét dolgozni mennek, a gonosz ellátogat Hófehérkéhez, és a mérgező almába harapás után meghal, és csak a csók mentheti meg őt. A boszorkány meghal, de a szomorú pillanat az, amikor a hét törpe az elhunyt hercegnőt figyeli. Majd a film végén megjelenik a herceg, és az átkot megtöri egy csók segítségével. A végén mindenki örül, hogy Hófehérke felébredt álmából. Nos, elképesztően mestermű lett, amit láttam. Nézhető kategória. Élőszereplős változata is elkészült, de elsőre tuti nem fog bejönni nekem, de meglátjuk.
Igazi Disney klasszikus, nagyon szerettem gyerekkoromban és nagyon szép a grafikája, a dalok is jól csengnek benne.
Talán kevesen tudják, de anno Walt Disney mindenét feltette az első egész estés rajzfilmre. Nem volt egyetlen ember sem (még felesége sem), aki hitt volna a produkció sikerében. A tét tehát nemcsak a hírneve volt, hanem a vagyona is. A rajzfilm elkészítéséhez még jelzálogot is vett fel. Hogy korát meghazudtoló látnok volt, az nem vitás. Hogy a Hófehérke és a hét törpe (az eredeti történetben 10 törpe szerepelt) mind a mai napig a legnézettebb Disney-animáció. Minden bizonnyal. Az 53-as számú Grimm-meséből talán a világon ez a legismertebb. A Hófehérke és a hét törpe alapmű. Ha úgy tetszik, kultfilm. Remekül kidolgozott, csodás zenével, kedves és szerethető törpékkel és állatokkal. Talán ez volt az a rajzfilm, ami megalapozta a Disney-filmek színvonalát és hangulatát (egészen a nagy váltásig, mely minőségi romlást hozott a Disney-produkciókban). A két évig tartó megfeszített munka meghozta gyümölcsét. Manapság több ilyen rajzfilm kellene. Mert valljuk be, hogy egy csihi-puhit bárki össze tud tenni, de egy lelket megszólító mozit már csak kevesen. Szóval! Nézd meg, hogy miért is a legek lege! Filmre fel, és jó szórakozást!
Nagyon aranyos és csodálatosan szépen megrajzolt mese. Gyerekként iszonyatosan sokszor láttam. A Disney első meséi között van és a legjobbak között is.
Ezzel kezdődött a Disney mesevilága. Nagyon aranyos és lelkes kezdés volt, tagadhatatlanul igazi Walt Disney-klasszikus. Az ilyen mesékben volt a legtöbb igazi alkotói készség, mondom ezt úgy, hogy (többnyire) az élőszereplős változatok is azért bejö... Több
Hihetetlen módon csodálatos ez a mese. Korát meghazudtolóan eszementül jó. Remek dalokkal van tarkítva és a története is egyaránt szórakoztató fiúknak lányoknak.
Minden tekintetben klasszikus. Nem kifejezetten volt a kedvencem gyerekkoromban, de a rajzolása a mai napig lebilincsel és sokkal többre tudom tartani, mint bármilyen CGI animációt. (Persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobb az animációs filmektől)
Talán az egyetlen Disney mese amit nem éppen szeretek. Már gyermekként is unalmasnak találtam ezt a mesét. Egyedül némelyik törpének van vicces karakter kreálva, de ez is főleg gyermekeknek szóló poénok. Egyszer nézős így ez sajnos.
Nagyon jó mese, igazi klasszikus, a hét törpe egyszerűen fantasztikus! A történet a zenék teljesen felemelik az ember hangulatát.