Az egyik legparásabb horrorfilm számomra. Nagyon régen láttam már, de azóta sem bírtam újra nézni, és talán nem is szeretném. Nem is a látványvilágával sokkol, hanem az egész történet nagyon egyedi és ijesztő. A film utolsó képkockája pedig kiverte a biztosítékot.
Az első kézi kamerás film, amit életemben láttam. Akkortájt különösen megfogott ez a filmezési módszer, hiszen korábban nem sok hasonló megoldással találkozhattunk. Máig igazi klasszikus a műfajban.
A film teljesíti a horror film kategória elvárásait. Borzongást vált ki, végig megfogó és izgalmas a cselekménye. Egy percet sem unatkoztam rajta, lekötött.
Az első kézikamerával felvett film, amit láttam, ráadásul külön pozitívum, hogy minimális költségvetésből alkották meg, ugyanis ez nem látszódik a film színvonalán. Nagyon különleges élményt nyújt.
Az Ideglelés a legjobb minimális büdzséből készült film, amit valaha láttam. Le a kalappal a készítők előtt, nagyon valósághű horrort hoztak létre, az egyik legjobb a műfajában.
Ma szemmel már biztosan nem tetszene annyira az Ideglelés, mint amennyire tetszett jó 10+ évvel korábban. Kategóriájában, műfajában úttörőnek számított, könnyen elhitette a nézővel, hogy amit látunk az maga a valóság.
Nem tudom, milyen hatással lenne rám a film, ha most látnám, de fiatalabb koromban teljesen magával ragadott és lenyűgözött. Teljes át tudtam adni magamat a filmnek és elképzeltem, hogy valóság, amit látok.
Számomra inkább fárasztó volt a film, mint ijesztő. Helyenként kifejezetten unalmasnak találtam, nem igazán jött be.
Szilveszterkor néztük ezt a filmet kb háromkor. Hát a végére már eléggé féltünk.Nagyon idegesített a kézi kamerás megoldás, mert fájt tőle a fejem. Amúgy sztem kicsit unalmasra sikerült, meg kicsit sablonosra. Kb a film közepén kezdenek el ijesztgetn... Több
Ez egy műfajteremtő klasszikus! :) izgalmas, nem eltúlzott. Horrorok horrorja, aki ezt nem látta, de szereti a horrorokat, nem látott semmit!
Az amatőr kamerakezelés miatt vált kultusszá ez a film, sokan le is koppintották utána. Ennek ellenére mai szemmel egyáltalán nem nevezném borzongatónak, de egy kis esti kikapcsolódásnak elmegy.
Pontosan így kell filmet készíteni minimális költségvetésből. Nem sokkal a megjelenése után akkora kultusz alakult ki az Ideglelés körül, hogy csak kapkodtuk a fejünket, ki is vettük VHS-en, és egy házubuliban megnéztük haverokkal, csajokkal. Hát vol... Több