59% 39 szavazat
Jackpot

Jackpot

Arme Riddere
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
26
Szereplők (26)
14
Képek (14)
1
Videók (1)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Oscar Svendson (Kyrre Hellum) a svéd-norvég határ közelében található gyár vezetőjeként éli életét. A gyárban műanyag karácsonyfákat készítenek, a dolgozók pedig egytől egyig börtönviselt emberek. Oscar egy napon rémálomba illő szituációban találja magát, arra ébred ugyanis, hogy egy… Több


Rendező: Magnus Martens
Forgatókönyvíró: Magnus Martens, Jo Nesbø
Ország: Norvégia
Premier (HU): 2012.11.01.
 
2018.10.12 Bendegúz

legújabb vélemény

Olyan ez a film, mint a savanyú tej. Akkor jössz rá, hogy mennyire rossz, amikor belekóstolsz, és minél jobban haladsz a vége felé, annál nagyobb a hányingered. Azt hiszem nem is túlzás ez a hasonlat. Ne nézze meg senki ezt a filmet, mert nem vicces és nem jópofa, hanem ízléstelen és otromba.

0
 
2017.12.23 M4T

Nekem nem igazán tetszett a film. Pár unszimpatikus ember próbálkozik a fekete humorral másfél órán keresztül meglehetősen kevés sikerrel. Lehet, hogy ez a norvégoknak olyan, mint itthon az Üvegtigris? Merthogy szerintem ez szánalmas, alig-alig nézhető és sajnálatra méltó.

0
 
2015.11.28 Roman

A film olyan szinten európai, hogy szinte megkínál teával. Ha valaki szereti a fekete humort, akkor ez a film biztosan tetszeni fog neki, mert minden gusztustalan hentelést úgy állítanak be, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Mindent összevetve nekem tetszett a film, de jó szívvel nem merem senkinek sem ajánlani.

0
 
2015.01.13 WaldyxMan

Hát gyomor kell ahhoz, hogy ezen nevetni tudjon az ember, az egyszer biztos. A rendező olyan lazasággal mutatja be a gyilkosságokat, mintha a falevelek hullását vinné vászonra, csak itt épp nem a levelek hullanak. Azt hiszem ez az egyetlen norvég fil... Több

0

A film összbevétele 1 060 806 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Lasse asszisztensét és a boltos férfi karakterét a Ponyvaregény (1994) című film ihlette.Szerző: ps

#2
 

A film norvég címe (Arme Riddere) magyarul annyit tesz, francia pirítós.Szerző: ps

#3
 

A forgatás legnagyobb része Haldenban zajlott.Szerző: ps

#4
 

Erőszakossága miatt Norvégiában 15+-os korhatár-besorolást kapott a film.Szerző: ps

#5