2024.10.23 05:09 Bafam Olvasottság: <100x
1

Norvég krimi, amolyan fekete komédia, csak erős idegzetűeknek ajánlott

Négy bűnöző véres története, akik megosztanak egy 1,7 milliós nyereményt. Nagyon vártam Arme Riddere-t, azt mondták, hogy egy krimi, amelyet Tarantino/Coen stílusában meséltek el. És jó, bár talán nem olyan vicces, mint amilyennek fából gondoltam. Ennek ellenére jó szórakozás, jól eljátszott, és a Jo Nesbø kézirata alapján készült történetnek is remek a körvonala. A filmezési technika is jól sikerült.

Nos, mi történik? Oscar Svendsen rémülten és véresen ébred fel, és egy sörétes puskához kapaszkodik egy sztriptíztáncosban. Körülötte 8 halott, és rendőrök céloznak rá. Oscar számára egyértelmű, hogy ártatlan. Az egész úgy kezdődött, hogy négy bajnok 1,7 milliót nyert a medencékben... A film azzal kezdődik, hogy találkozik a főszereplőkkel, Oscarral és a nyomozóval, akik lassan kezdik elhinni Oscar történetét róla és három bűnöző barátjáról.

Norvég krimi, amolyan fekete komédia, csak erős idegzetűeknek ajánlott

Kezdettől fogva rosszul csinálom. És tényleg jó ötlet a medencékben játszani, amit három rab próbál visszahozni a való életbe? Természetesen nem. És tíztől véres lesz a történet. Túl véres Norvégia legnagyobb lapjának, amely szerint lehetetlen áttekinteni. Nem az, és ez a kijelentés egyszerűen ostobaság. Ahogy a legtöbb norvég recenzens a későbbiekben megállapította.

Ez aligha vígjáték, bár van néhány jó nevetés is a történetben. A történet beteg és fordulatos, de nem rosszabb, mint, hogy valójában megtörténhetett volna egy ilyen rossz környezetben. Az Arme Riddere jó móka, de hiányzik belőle a klasszikus minőség. Ez azért lehet, mert nem húzza ki teljesen a határt. Ez nem igazán krimi, nem igazán vígjáték, de ha nem félsz valami vérestől, akkor szerintem nagyon jól fogod érezni magad, ha megnézed.

70 Jackpot  (2011)

akció | krimi | vígjáték

Oscar Svendson (Kyrre Hellum) a svéd-norvég határ közelében található gyár vezetőjeként éli életét. A gyárban műanyag karácsonyfákat készítenek, a dolgozók pedig egytől... több»

1