Igazi magyar klasszikus.Itt láthattuk először a nemzet Törőcsik Mariját,és a tragikusan fiatalon elhunyt Soós Imrét! Gyönyörű,megható történet,erőteljes párbeszédek,érthető minden szavuk,szebben beszélnek,mint mai utódaik.
A legjobb magyar filmek között ez is szerepel, hisz Törőcsik Mari talán az egyik legjobb magyar színésznő. Sajnos manapság nem tudnak ilyen ehhez hasonló minőségű magyar filmeket gyártani.
Borzasztóan bájos egy film. A magyar film ez a film. Törőcsik Mari elragadó és naiv, újra szerelmes lettem, amikor megnéztem ezt a filmet. A táncos jelenet és a körhinta extázisa összemosva pedig nagyon szemléletes és látványos ötlet volt a rendezőtől.
Még szinte gyerek voltam, amikor először láttam; akkor arra gondoltam, hogy ez egy brutálisan nyers film és hogy soha többé nem nézem meg. Felnőve persze átértékeltem ezen álláspontomat. A magyar filmtörténet egyik legmegrázóbb, legmarkánsabb, legszebb szerelmi eposza. Afféle magyar ízű Rómeó és Júlia.
Tizenévesként néztük meg iskolában a filmet, de azóta is nagyon megmaradtak a képek a fejemben. Nagyon aranyos a történet, jó színészek, érdekes korrajz.... Egyszerűen szép az egész, muszáj megnézni.