Valamennyi házasságban eljön az a pont, amikor be kell látni, hogy komolyan meg kell dolgozni a kapcsolat javításáért. Egy korosodó francia házaspár nem szokványos módját választja a probléma megoldásának. A reményvesztett férfi egy vállalkozóhoz fordul segítésért, aki visszarepíti őt a… Több

Író: Nicolas Bedos

A kép forrása: Pathé Films
A Boldog idők (La Belle Époque) című film különleges és emlékezetes alkotás, mert egyszerre szórakoztató, megható és mélyen emberi. Az egyik legnagyobb erőssége a régmúlt és a jelen világának kontrasztja. A történetben egy idősödő férfi, Victor lehetőséget kap arra, hogy újraélje élete egyik legboldogabb időszakát a múlt rekonstruálásán keresztül. Ez a koncepció kiválóan rávilágít arra, mennyit változott a világ: a kézzel írott leveleket és személyes beszélgetéseket felváltotta a digitális kommunikáció, a kapcsolatok mélysége pedig sokszor elveszik az információáradatban. Mindez nosztalgiával tölti el a nézőt, és eszünkbe juttatja, hogy talán valami lényegeset veszítettünk el a modern kényelemért cserébe. A film szívében a szerelem és a nosztalgia áll. Victor újra átélheti azt az időt, amikor először találkozott a feleségével, és ez nemcsak az érzelmek emlékeit idézi fel, hanem lehetőséget ad arra is, hogy jobban megértse, mi veszett el a jelen kapcsolatukban. A nosztalgia nem csupán a múltról szól, hanem a vágyakozásról, hogy újra érezzük azt, amit egyszer már megtapasztaltunk: az izgalmat, az intimitást, az értelmet.
Vígjátékra vettem jegyet, de egészen mást kaptam. Különleges hangulatú, az érzelmekre erősen ható film, amit szerintem kár kihagyni, én legalábbis ritkán hagyom el a mozitermet ekkora elégedettséggel, mint a Boldog idők után.
A film összbevétele 14 346 085 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 26 225 962 forintot termelt. A hazai mozik összesen 17 475 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A film forgatása 2018. szeptember 25. és november 28. között zajlott Párizsban.