A francia szerző, Pit Agarmen regényéből készült film.

A francia szerző, Pit Agarmen regényéből készült film.
Tegnap késő este néztem meg ezt az elég „nehéz” filmet, hiszen oda kell figyelni minden kockájára, hiszen a mondanivalója csak a teljes film megtekintése után fogalmazódik meg az emberben... Dominique Rocher jól oldotta meg a feladatát, nem lehet rá ... Teljes kritika
A zombik és néhány véresebb jelenet miatt illik rá a horror jelző, minden más tekintetben inkább egyfajta lélektani dráma. Nekem bejött, hogy a klasszikus zombis helyzetet egy új oldaláról fogta meg a film, és azt szerintem jól ki is aknázza. Nem egy klasszikus zombis horror, és a feldolgozott helyzet miatt nincs is tele párbeszédekkel, ennek tudatában érdemes a filmnek nekiugrani. Nekem az a rengeteg dobolás nem jött be, de másoknak lehet pont ez fog tetszeni a filmben, ez erősen szubjektív.
Inkább karakterdráma, mintsem akciódús zombifilm. Mindenesetre nem rossz, de lehetett volna effektívebb.
Egyáltalán nem szokványos és egyáltalán nem rossz zombifilm. Anders Danielsen Lie kellően jó színész ahhoz, hogy elvigyen a hátán egy javarészt egyszereplős filmet. Nem túl eseménydús, inkább a lélektannal foglalkozik az akció helyett, mégis számomra volt annyira érdekes, hogy végig fenntartsa az érdeklődést.