Legend
Legenda

A Legenda című krimi története a 60-as évek Londonjába repíti vissza nézőit. A hírhedt Kray testvérek közül Reggie volt a "normálisabb", aki az éjszakákat hírességekkel mulatta át, míg testvére, Ron az elmegyógyintézetben dekkolt. Miután Reggie elintézte, hogy kiengedjék Ront a… Több

Forgatókönyvíró: John Pearson
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország
Premier (HU): 2015.10.08.
Chazz Palminteri
Chazz Palminteri

2024.06.08 Erik Csok

Nagyon érdekes és hangulatos kis gengszterfilm!

Már régóta terveztem megnézni ezt a filmet, ma végre sikerült. És nekem tetszett! Nagyon jól ábrázolták a régi Londont, és a díszletek is szépek voltak. Kifejezetten izgalmas és érdekes is egyben, tényleg tök jó, hogy ez egy igaz történet, bár belegondolva durva, hogy bizony megtörténtek itt a dolgok. A két testvér egymás ellentétei, de mind a kettőt megkedveli a néző szerintem, a maguk módján mind a ketten jók! Tom Hardy pedig zseniális, mind a két szerepben, tényleg egyiket jobban játssza, mint a másikat, csak dicséret illeti! És habár, van benne humor, ami jól is működik, vannak elég komoly és drámai részek is, tényleg épp emiatt hihetetlen egy kicsit, hogy ez egy igaz történet. Aki szereti a gengszter filmeket, az nézze meg, egy érdekesebb és minőségi darab szerintem!

2017.10.25 indingo

A film különlegességét az adja, hogy Tom Hardy játssza az ikreket és ennyi. A története nekem eléggé lehangoló volt, sok minden nem történt benne és helyenként unalmas is.

2016.01.24 dulkap

Kicsit csalódás a film. Nem volt rossz, csak valami hiányzott belőle, amitől kiemelkedőbb lehetett volna. Talán Tom Hardy-tól vártam volna többet vagy hangulatilag lehetett volna jobb. Egyszer érdemes megnézni, de talán jobb is lehetett volna.

2016.08.05 mamiéstöti2

Óckodva, de csak megnéztem, kár volt, stílusában is gyenge volt. Szinte nézhetetlen unalmas, semmit mondó.

A film összbevétele 42 972 994 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 57 871 826 forintot termelt.

Reggie Kray 2000 augusztusában kegyelmi kérvénnyel szabadult a börtönből. Mindössze 8 hetet élhetett szabadlábon mivel már rákja miatt haldoklott. 66 éves volt.Szerző: Diesel

(2015. 10. 09.)
Egy paranoid skizofrén besétál egy bárba
Brian Helgeland filmtörténetet írt a Legendával: ez az első film, amit Tom Hardy se tud megmenteni. Még úgy se, hogy kettő van belőle. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. Több