Egy nőt egy olyan rémálomba illő lény kísért, aki csak akkor jelenik meg, ha a lámpák már kialudtak. David Sandberg nagysikerű 2013-as rövidfilmjének egész estés változata.
(hp)

A kép forrása: InterCom

A kép forrása: InterCom

A kép forrása: Warner Bros. Pictures
Nálam ez az a horrorfilm, ami mindig beüt valamiért. Nem tudom megmagyarázni az okát, de számomra ijesztőbb a félhomályban felbukkanó nőalak, mint bármelyik trancsírozós rém, akitől a többségnek tele a gatyája. Az egésznek jó a rendezése: David F. Sandberg, aki amúgy azóta is csak gagyikat csinál, ezt az egy filmjét nagyon odatette. Mondjuk van ilyesmire példa a könyv- és filmpiacon is bőven: ők az egyprodukciós alkotók, akik egész életükben egyetlen színvonalas dolgot hoznak csak össze mindössze. Na ez a film is ilyen: lepipálta a klasszikus horrorrendezőket, szerintem ő maga sem tudja, hogyan. Pedig amúgy az alapsztori nem akkora truváj: adott egy entitás, mely időnként felbukkan egy adott családnál, és csak a főhősnő (Teresa Palmer) édesanyja (Maria Bello) tudja, ki ő valójában. Nem egy nagyon összetett történet, mégis a tálalás és a jelenetek összefűzése, a feszültség fokozása nagyon ijesztővé teszi a végeredményt. Nálam ez a legjobb horrorok egyike, egyértelműen 4 csillagos produkció.
Féljünk?Ne féljünk? Ez itt a kérdés...jól indul a mozi, és kezdünk félni és borzongani...persze emberek vagyunk, és ezt a filmet is emberek csinálták, és hibáztak is...a vége elnagyolt, kissé gyengére sikerült, de azért nem rossz mozi ez, üljünk le, és nézzük, csak hagyjuk égve a villanyt...
Egy viszonylag jó horror. De tényleg. Tetszett az benne, hogy nem a "vér mindenütt" vonalát követte. Sokkal jobban ráfeküdt a lelki paráztatásra, és így azért egyszer-egyszer megugrottam a fotelben. (Főleg, amikor a párom a vállamra tette a kezét, és úgy megijedtem, hogy repült a popcorn jó messzire. Bevallom, parás vagyok. Mindig állatra nagy a szám, ha horrort nézek, de sok esetben csak pofázok, és a tenyerem mögül kacsintgatok a filmre.) Persze másodszori nézésnél (mert ugye hülye is vagyok, nem csak parás) már nyugodtabban tudom végignézni, és végre láthatom is a kimaradt részeket is. Igazi halloweeni riogatónak egy buliba nagyon jó. Szórakoztató, pörgős sztorival. Szóval kalandorok! Filmre fel, és jó szórakozást!
Kétes érzések voltak bennem a film után. Láttam már erősebb horrort természetesen, de sokkal rosszabbat is. Voltak benne jó ötletek amit a rendező jól megvalósított, valamint olyan jelenetek amit teljes mértékben átéltem és egy kisebb szintű félelmet váltott ki. Összességében egy elég jó filmet raktak össze.
A film összbevétele 148 868 835 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 121 038 037 forintot termelt. A hazai mozik összesen 91 820 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Amikor Becca a kórházi hangfelvételt hallgatja a diktafonon, a jackdugó be van dugva, mégis a hangszórón hallgatja.