A Lilo és Stitch – A csillagkutya Dean Fleischer Camp rendezésében a Disney 2002-es animációs klasszikusának élőszereplős újragondolása. A történet egy magányos hawaii lányról, Lilóról (Maia Kealoha) szól, aki találkozik egy földönkívüli lénnyel, Stitch-csel (Chris Sanders), akit eredetileg… Több

Feldolgozások

73 Lilo és Stitch - A csillagkutya (2025)
Őszintén szólva, nem fűztem hozzá nagy reményeket, de meglepett. Nagyon aranyos, pörgős, nem unalmas és élvezhető.
Hát mit is mondhatnék... Ez valami elképesztően lenyűgözött, nagyon izgalmas, ötletes és aranyos élőszereplős feldolgozás a Disney-től. Az eredeti rajzfilm idén 23 éves, amely június 26-án mindenképpen kötelező darab, így már eléggé a klasszikus korá... Teljes kritika
Nem gondoltam volna, de sokkal jobban tetszett, mint az eredeti rajzfilm. Azt nemrég néztem újra, és csodálkoztam, hogy ennyire szomorú. Az élőszereplős változat igazi feelgood, kedves családi film, amit mindketten nagyon élveztünk a feleségemmel, 29 évesen is. Eléggé át lett írva a sztori, de tetszett, hogy Lilo nővére sokkal nagyobb szerepet kapott benne, és annak ellenére is kevesebb a filmben a szomorú jelenet, hogy nagyobb szerepet kap az, hogy milyen nehéz helyzetben van ez a család. Stitch karaktere is sokkal szerethetőbb, mint a rajzfilmben. Érezhető, hogy alapvetően kisgyerekeknek készült, mégis nagyon jól szórakoztunk.
Már itt, a legelején szeretném leszögezni, hogy tetszett, még ha nem is ez fog maximálisan látszani soraimból. Igazából ez a film egy biztonsági játéknak készült, bár ugye akkor felvethetnénk a kérdést, "eddig, vagy hamarabb miért nem ment ez?". A többszöri bakik, bukták után kellett egy olyan film, ami visszaállítja valamennyire a renomét, és még bevételt is generál. Emiatt összeraktak egy olyan mozit, ami szinte univerzálisan nézhető az összes korosztály számára. Jó munkát végeztek, bevált a számításuk. Majd mindenki kap valami neki valót. Veszélyes az ilyen "játék", de itt bejött. Még csemegeként kapunk ismert arcokat is: a lesoványodott Zach Galifianakis, a megöregedett Jason Scott Lee, az először ellenszenves Tia Carrere, és a számtalan film- és sorozattapasztalatával Amy Hill. Szóval mindent megtettek, hogy jó mozit kapjunk. Véleményem szerint az eredeti koncepció nem ez lett volna, hanem valamilyen téren "forradalmibb", "formabontóbb", de a bukták miatt nem merték meglépni. Valószínűleg ezért maradt bennem kis hiányérzet a megnézése után. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Egyszerűen csak ezt érzem. Nézze minden korosztály, mert talál benne neki való, szóló részt!
A film 524 177 648 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 211 147 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Tia Carrere, aki a Lilo és Stitch - A csillagkutya (2002) című filmben Nani Pelekai eredeti hangja volt, ebben a filmben egy új karakter, Mrs. Kekoa szerepét kapta.