A filmnek három különböző vágása is ismert, ebből a legrövidebb egy 93 perces változat, továbbá létezik még egy 97, illetve egy 100 perces változata is.
Idehaza az Animus Könyvkiadó adta ki magyarul a regényt, még 2005-ben.
A filmbéli Bob szerepére eredetileg Kevin J. O'Connort akarták volna a készítők leszerződtetni.
A filmbéli rendőrfőnök szerepére eredetileg Tim Robbinst szerették volna leszerződtetni.
A filmbéli Stormy szerepére esélyes volt Lily Collins, Emma Roberts, Kat Dennings és Portia Doubleday színésznő is.
Pénzügyi gondok miatt a forgatás egyszer hetekre leállt.
A film a kritikus lapokat is erősen megosztotta. A Rotten Tomatoes 10/5.2 -re értékeli, és zavarja a főszereplő Anton Yelchin hangja. A rogerebert.com szerint nem elég akciódús, a szereplők nem karakteresek, nem túl megnyerők. A Variety szerint nem méltó egy Koontz regényhez a film. A The Hollywood Reporter azt kritizálta, hogy a film szinte végigrohan az emberen, nem hagy időt gondolkozni, mit is láttunk a filmvásznon.
DVD-n 2014 februárjában dobták piacra az Egyesült Királyságban, míg német nyelvterületeken már 2013 decemberében kapható volt.
A film már 2011-ben készen volt, de különböző jogi viták miatt, melyeket az Outsource Media Group ellen vívott a stúdió, csak 2013-ban mutatták be.
Az eredeti regényt Dean.R.Koontz írta, aki ott volt a filmbemutatón is, és nagyon tetszett neki a film.