Ez a film egy alapmű. Clint Eastwood legismertebb filmes karakterével, Piszkos Harryvel, a karizmatikus zsaruval, aki a szabályokat olykor átlépve igazságérzetének megfelelően cselekszik. Talán ő az, akitől datálhatjuk azt a fogalmat, hogy antihős. A film gonosza, Skorpió gyilkos pedig egy elborult őrült alak, aki szintén nagyon nagyot alakít. A film végig izgalmas, pörgős és helyenként brutális. Harry monológja pedig a filmtörténelem egyik legismertebbike lett. Nagyon szeretem ezt a filmet. 10/10.
Az ötösfogat első epizódja ,ahol Harry Callahan nyomozó a Skorpio után nyomoz.Eastwood talán legikonikusabb mozifilmje,na jó persze,csak a westernek után.Tökéletesen komponált mű,tele izgalommal,feszültséggel,és drámai képsorokkal egyaránt,beletéve némi fanyar humort is.Ajánlott,zseniális mozi.
Hát sajnos nem volt túl nagy meglepetés amit végül a film okozott nekem. Kételyeim melyek a film elején még voltak a film végére tökéletesen megerősödtek. Ezzel azt mondom, hogy nem ütötte meg a mércét.
A '80-as '90-es évek volt az akciófilmek virágkora. Legyen szó az izomtó duzzadó kemény fiúkról, vagy az eszüket használó hősökről, ez a két évtized számos ikonikus alakot tett le az asztalra. Azonban John McClane, Martin Riggs, Tango és Cash és egy ... Teljes kritika
Nem véletlen akkora kultfilm, Eastwood badass karaktere tök jó, és élvezetes nézni. Bárkinek tudom ajánlani, aki szereti az ilyesfajta filmeket. Sok sorát idézetként is használják.
Mindenkinek ajánlom. Elgondolkodtató. Többször nézhető film! Izgalmas, nagyszerű színészi alakítás. Lehet hogy régi de ettől függetlenül szerintem bőven nézhető kategórián belül fekszik.
Mindent összevetve nem lett a legnagyobb kedvencem. Mindegy hogy Clint játszotta a főszerepet akkor sem. Nekem máshogy jelent meg az elképzeléseimben a film. Persze nem lett bűn rossz csak lehetett volna sokkalta jobb is. Már annak is örülhetek, hogy nem lett teljes csalódás az egész. Kár volt megnéznem.
A napokban láttam először a filmet. Fenntartásokkal álltam hozzá, mert nem egy mai filmről beszélhetünk. Azt kell hogy mondjam pozitív csalódás volt. Nagyon izgalmas, végig lekötött!
Sokszor fogom megnézni! Nagyon rég láttam ennyire jó filmet és biztos, hogy még egy párszor újra fogom nézni. Zenében és karakterekben nagyon erős film. Bátran ajánlom!
Ez a film nem ütötte meg azt a mércét, amit vártam. Elég is volt belőle annyi amennyit láthattunk még azt is rossz volt végig nézni, de ha már belekezdtem gondoltam adok egy esélyt neki. Hát sajnos kár volt.
Ez a szerep elég rendesen ráragadt Clint Eastwoodra. Nem ehhez kell kötni elsősorban a zsenialitását. Szépen magáratalált ő már rendezőként és színészként is.
Nagyon hideg, rideg Harry karaktere, szinte utálnivaló. Nincs benne egy azonosulási pont. Egy távoli főhős, aki ugyan jól bánik a fegyverrel és jól nyomoz... De ennyi. A filmnek hangulata sincs, pedig vártam a jó kis 70-es évek hangulatát, de semmi. ... Több
Egy jó krimi az pont ilyen. Az évek múlásával sem veszít ez a film semmit az értékéből. Clint Eastwood alakítása még ma is élénken él bennem. A film izgalmas és tele van akcióval, még is nagyon más, mint a mai filmek. Sokkal líraibb és egy kicsit lassabb is. Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, mert egy igazi klasszikus.
Jó film, talán nem a legjobb a műfajában, de mindenképpen érdemes megnézni. Don Siegel sokba megelőzte a korát, a film szókimondó és provokatív. Talán mai szemmel az akciójelenetek vérszegények és a cselekmény sem annyira pörgős, de ez a film több, mint negyven éves, erről azért ne feledkezzünk meg.