Az egyrészes kék egyenruha, amelyet két férfi visel, nagyon praktikus, ha mosdóba kell menni. Nincs látható cipzár, sem gomb.
A filmet nem vetítették moziban.
A filmkészítők kezdetben egy Pterodaktilusszal akartak támadást készíteni, de fel kellett adniuk ezt az ötletet, mert a költségvetés nem tette lehetővé.
A szerepekre meghallgatott embereknek monológokat kellett készíteniük a meghallgatásra, mivel a forgatókönyv addigra még nem készült el.
A film nagy részét reflektorok segítségével világították meg.
A forgatókönyv első vázlatát három nap alatt írták meg.
Az egyik dinoszaurusz, akivel Lee kapitány a film vége felé találkozik, amikor megpróbálja felhívni a T-Rex figyelmét a Rhedosaurusra, a fiktív dinoszauruszra épül a Pánik New Yorkban (1953) című filmből. Ray Harryhausen a gyártás során felkereste a stúdiót, és beleegyezését adta a lény cameo megjelenéséhez.
2011. 06. 24-én a portlandi Hollywood Theatre-ben levetítették a filmet a hang kikapcsolásával; a helyi progresszív jazz együttes, a Blue Cranes új, eredeti filmzenét csinált hozzá, a Willamette Radio Workshop hangszínészei pedig újraszinkronizálták a párbeszédeket. Jim Aupperle, a film társírója és társproducere, valamint a különleges vizuális effektusok vezetője is jelen volt, és később azt mondta: "...Nem hiszem, hogy valaha is annyira élveztem volna a filmünket, mint azon az estén".