Az 1970-es évek Moszkvájában működő amerikai nagykövetség két titkárnője CIA-ügynökké válik, miután megölik a férjeiket, és a tragédia mögött egy hidegháborús összeesküvést fedeznek… Több

A kép forrása: Pacesetter Productions
A kép forrása: Pacesetter Productions
A magyar-amerikai koprodukcióban készült sorozatban két amerikai nő, CIA-ügynök férjeik tisztázatlan körülmények között történt halálát követően azonnal távozik Amerikába, majd nem sokkal később újra a szovjet fővárosban találja magát. Egyetlen dolog vezérli őket, válaszokat akarnak férjeik tragikus halálával kapcsolatban, ez pedig nem megy más módon, csak ha ők is beépülnek. Egy kis huzavona után végül a CIA is belátja, hogy számukra akár előnyös is lehet az együttműködés, és bár a két nő nem is lehetne különbözőbb személyiségű, idővel mégis remekül kiegészítik egymást, A széria rendkívül átélhetően mutatja be, milyen lehet egy civilnek bármiféle tapasztalat nélkül belecsöppenni és néha komikus módon, néha szerencsés csillagzat alatt megállnia helyét egy intrikákkal, izgalmakkal és veszélyekkel teli világban. Az pedig csak hab a tortán, hogy jó néhány színész ismerősként köszön vissza ránk, a sorozat nagy részét pedig Budapesten forgatták, így a szovjet Moszkva szerepében Budapest tündököl ikonikus helyszíneivel. Erősen ajánlott széria, mely kiválóan teljesít a képernyőn.
Nem vártam sokat tőle, és lehet, pont ezért, de behúzott magával a sztori. Emilia Clarke mintha soha nem lett volna Viharbanszületett Daenerys, a Targaryen-házból, aki első ezen a néven, a Tűzjáró, az Elsők, az Andolok és a Rhoyniak királynője, a Hét Királyság úrnője és a birodalom védelmezője, sárkányok anyja, a láncok leverője, Mereen királynője, a Nagy Fűtenger Khaleesije. :D Fordulatos, kellemes. Aki ismeri Budapestet, megkaphatja az aha érzést az ismerős helyszínek láttán. A címe sajnos kicsit félrevezető, hála Istennek, nem cuki kislovakról szól. :)
Retro, mint a Besúgó. Ismerős helyszínek és mellékszereplők. Az eddigi részek izgalmasak, mint a Célszemély eleje. Akiknek ezek bejöttek, tetszeni fog ez is. Reméltem, nem rontják el a végét.