Egy baráti társaság számára a hétvégi kirándulás valóságos rémálommá válik, amikor valaki a fák közül vadászni kezd rájuk.
(csd)

42 A vadász és a préda (2021)
Nagyot csalódtam ebben a filmben, mert bár a témája kifejezetten érdekes és nagy lehetőségeket tartogató, a kivitelezés már kimondottan unalmas és gyengécske. Adott egy 5 fős kis csapat (30-as pasasokból), akik egyikük közelgő házassága kapcsán egy utolsó közös nagy túrára indulnak isten háta mögötti vidékekre. Igen ám, de az elhagyatott erdős terepen ismeretlen személy kezd lövöldözni rájuk. A kirándulás és túra innentől kezdve menekülésbe megy át. Az 5 férfi próbál lakott területre jutni, segítséget szerezni és az egészet ép bőrrel megúszni. A tettes személye - melyet nem árulhatok el természetesen - nagyon gázos, akciói pedig nagyon gyengécskék. Túl sok rejtély és meglepetés nincs a végső fordulatban sem, így a zárás is piszok halovány. Az unalmas rendezés mellett simán lehet híreket olvasni, közösségi oldalakon barangolni, levelezni, bármit csinálni. A végső csattanó miatt azonban kivárja az ember, de igazság szerint ezzel a filmmel elveszteget az életéből két órát. Értékelésem 50% jóindulattal. Főleg a táj miatt.
Netflixen futottam bele ebbe a német filmbe. Egy erdőben kiránduló baráti társaság és egy rájuk vadászó őrült története. Semmi újat nem mutat, és azt is rém unalmasan és monoton módon. Pedig bírom az ilyen filmeket, de ez nagyon nem talált be.
Még jó film is lehetett volna ez, de nem lett. Elég unalmasan indul, később sem lesz sokkal jobb, a vége pedig gyenge.