Rádió

Rádió

Radio
Cikkek

Robert (Cuba Gooding Jr.) a kisváros bolondja, akit mindenki csak Rádiónak szólít, elviseli, hogy mindenki csúfolja, futball nélkül azonban nem tud élni. Fogyatékossága ellenére megcsinálja a lehetetlent. Harold Jones (Ed Harris), a középiskolai futballcsapat edzője segítségével a csapat segédezője lesz, és hősies küzdelem árán elérik, hogy a bajnoki címért mérkőzhetnek.

Rendező: Mike Tollin
Író: Mike Rich
Forgatókönyvíró: Gary Smith
Premier (HU): 2004.07.20.

2025.01.16 Bafam

Aranyos, szerethető amerikai sportfilm.

Ez egy szívet melengető történet, mely az amerikai fociról, azaz a rögbi körüli életről szól. Ed Harris és Cuba Gooding Jr. remekül alakítottak ebben a filmben. Nagyon sok olyan város van, mint ez, ahol a különböző fajokhoz tartozó emberek harmonikusan élnek. Kezdetben persze ebben a filmben is úgy mutatták be az együttélést, hogy a fekete a fehérrel, az okos a butával, a tehetséges a tehetségtelennel, a lassú a gyorssal nem férnek, nem férhetnek össze. Konfliktus támad közöttük. Aztán az idő előrehaladtával szép lassan összeérnek a dolgok, összecsiszolódnak az össze nem illő párok vagy dolgok. Ez a film arról szól, hogy mi a helyes. Nem arról, ami kényelmes, nem arról, ami politikailag korrekt, és természetesen nem arról, hogy mi a megfelelő kép. Ez egy olyan film, ahol valahogy összehoznak két olyan embert, akikben állítólag semmi közös. Ez a film nagyszerűen mutatja be ennek a nem túl egyszerű útnak a nehézségeit. Nagyon szép történet, nagyon szép befejezéssel. Ajánlom figyelmébe nem csak a sportot kedvelőknek.

2017.01.04 Kaslerka

Egy film a barátságról/önzetlenségről. Hab a tortán, hogy igaz történet.

2016.04.09 GregBald

Nagyszerű, megindító alkotás, mely érzelemdúsan mutatja be az előítéletek nélküli emberi nagyságot, felelősségvállalást és az önzetlenséget. Mély mondanivalója van a filmnek, amin érdemes elgondolkodnia mindenkinek. Sajnálom, hogy az IMDB pontja ilye... Több

2016. szeptember 2-án James Robert „Radio” Kennedy bekerült a TL Hanna Hall of Fame-be.Szerző: Bafam