Segítő kezek

Segítő kezek

Repo Man

A Segítő kezekben Otto ugyanazon a napon veszíti el állását és barátnőjét is. Életével nem igazán tud mit kezdeni. Egy nap megismerkedik az autólopássokkal foglalkozó Buddal, aki beavatja őt a szakma rejtelmeibe. Otto hamarosan Los Angeles legnagyobb autólopó bandájának tagjává válik, de ezután… Több

Rendező: Alex Cox
Író: Alex Cox
Premier: 1984.02.01.

2021.02.17 RókaÚr

Ez egy igazi abszurd punk klasszikus, amit mindenkinek látnia kell még akkor is, ha esetleg nem tetszik neki, mert kétségkívül van benne egy nagy adag eredetiség.

2015.05.20 lexlutor

Az egyik legjobb filmes szatíra, amit valaha láttam, bár ehhez a fajta humorhoz és éleslátású kritikához azért kell egy nagy adag nyitottság és persze műveltség.

2016.06.22 nmth01

Ez az a film, ami szerintem túlzás nélkül megreformálta a filmes történetmesélést, legalábbi azt, amit addig annak hívta. Korának egy meghatározó filmje volt, és ha meg is öregedett egy kicsit, nem sokat veszített a humorából.

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)Szerző: dulkap