Jackie, az utolsó kaszkadőr

Jackie, az utolsó kaszkadőr

Long ma jing shen

Egy lecsúszott kaszkadőr és lova egyik napról a másikra a közösségi média szenzációjává válik, amikor az adósságbehajtókkal folytatott élet-halál harcuk vírusszerűen terjedni kezd.

(szarka84)

Rendező: Larry Yang
Forgatókönyvíró: Larry Yang
Zene: Lao Zai
Ország: Hongkong, Kína
Premier: 2023.04.07.

2025.05.13 Griff

Mást vártam

Valószínűleg nem nézte meg rendesen a filmet, aki a tartalmat írta. Olyan is akad benne, de nem attól kapják fel őket. Ez még belefért volna, de egészen mást kapunk, mint ami az "ígéret". Tudom én, nem fiatal már, de az ez utáni filmjében (+1 év) mégis akciózik. Persze itt is akad pár igazi, Jackie-s rész, viszont ezek szinte teljesen háttérbe szorulnak a családi dráma mellett. Mintha beleírta volna minden bánatát a "csonka" családja miatt, mivel enyhén szólva sem kiegyensúlyozott a kapcsolata a családja tagjaival a való életben. Ugyanakkor telitalálat a lóval való "kommunikációja" humorral megspékelve. Viszont hiába vártam, csak nem lett elmondva, miért "piros nyúl", és a leendő vővel sem találták el a konfrontációs humorfaktort. Felüdülés, amikor majd az egész életútja kiemelt akcióit és sérüléseit láthatjuk. Sajnos elviszi a középszer felé a túl sok drámázás, és hogy 2 órásra nyújtották.

2023.07.12 Eastern79

Ló-stílus

Jackie Chan szerintem az a harcművész, akinek egy-két filmjét még az is szereti, aki egyébként nem vonzódik ehhez a zsánerhez. Nem elsőként, de egyedi, csak rá jellemző módon ötvözte a humort a kung-fuval, és igazából ettől lett sikeres. Na meg persze a mérhetetlen profizmusa, elszántsága és harcművészeti jártassága miatt. Ez a film egy kicsit róla is szól, hiszen anno Bruce Lee oldalán kezdte kaszkadőrként, majd az évek során saját kaszkadőriskolát hozott létre. Többek közt arról is híres Chan mester, hogy a Guiness rekordok könyve szerint szinte az összes csontját eltörte már a forgatásokon. A Ride On kissé visszafogottabb, mint az eddigi filmjei, de tény, hogy hatvankilenc évesen is bravúros, amit csinál. A kelleténél kicsit hosszabbra sikerült, és akciókban sem bővelkedik annyira, mint elődei, azonban a humor ismét nagy szerepet játszik, viszont a drámai vonal néhol kicsit giccses hatást kelt, de azért összességében egy kedves, szerethető és látványos mozit hozott össze.