A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, azonban mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja, legjobb barátja pedig Tobi, a sivatagi… Több

67 Salamon király kalandjai (2017)
Izgalmas mese volt, de hasonló stílusban és témában már volt ilyen mese és az sajnos ezerszer jobban volt kivitelezve. A rajzolás és animáció stílusával is voltak bajaim. És nem fejlődtek a karakterek a történet folyamán. Így csak kisebb gyerkőcöknek ajánlom.
Hát a Pappa Pia után felüdülés volt egy a magyar produkció, bár azt azért hozzátenném, hogy nem is dobtam hátast tőle. Az animáció minősége rendben van, a humor is korrekt, de ennyiben számomra kimerült. Jó volt ez, ha a nemzketközi mezőnyhöz mérem, akkor 3 csillag jár neki.
Egyet kell értenem az előttem szólókkal, nagyon élvezetes film lett a Salamon király kalandjai. Vicces, látványos, érdekes, egy percre nem ül le a cselekmény, szóval családdal, család nélkül, de érdemes tenni vele egy próbát.
A film 831 950 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 1 366 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A Filmalap 200 millió forinttal járult hozzá a költségvetéshez.